Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου

                         
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                  ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ      

   Mετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Ξηρομέρου με την ακύρωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος λόγω της αλλοίωσης στοιχείων από την τοπική Δημοτική Αρχή, ο Δήμος έχει περιέλθει σε αδιέξοδα. Έρχεται ξανά στο προσκήνιο η συζήτηση για τους προϋπολογισμούς.
Άνθρακες ο θησαυρός για όσους καλόπιστα περίμεναν, ότι θα διαφοροποιηθεί σε φιλολαϊκή κατεύθυνση ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξηρομέρου, από την νέα δημοτική αρχή. Αντίθετα με τα μεγάλα λόγια που μας έχει συνηθίσει, η δημοτική αρχή, συνεχίζει την ίδια και απαράλλαχτη αντιλαϊκή ρότα που χάραξαν οι προηγούμενες διοικήσεις με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου, είχε επισημάνει και καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο από την αρχή, ότι αυτός ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα συντάχθηκαν με κριτήριο τις προεκλογικές υποσχέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών συμβούλων συνολικά. Ήταν και είναι μακριά από τις πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, χωρίς καμία διεκδίκηση για κρατική χρηματοδότηση, φορτώνοντας όλα τα βάρη του προϋπολογισμού στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, της φορολογίας, επιβαρύνοντας οικονομικά ακόμη περισσότερο το λαό της περιοχής.
Ο Προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός, βαθιά ταξικός και συμβαδίζει υπηρετώντας τον κρατικό προϋπολογισμό και τις κατευθύνσεις τρόικας – κεφαλαίου. Ως γνωστόν οι προϋπολογισμοί ελέγχονται και εγκρίνονται και από το «παρατηρητήριο» του υπουργείου Εσωτερικών όπως επιβάλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να υπηρετεί τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και για αυτό το λόγο στην ουσία του συμπυκνώνει την κεντρική πολιτική που εφαρμόζεται στους δήμους, όπως και στον δικό μας, μέσω του Καλλικράτη. Δηλαδή την πολιτική του ξεζουμίσματος και της φορομπηξίας μέχρι τελευταίας δεκάρας κάθε λαϊκής οικογένειας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Μετά τα τελευταία γεγονότα, αποκαλύφθηκε ακόμη περισσότερο ο αντιλαϊκός ρόλος του Καλλικράτη, αλλά και ο αλαζονικός τρόπος λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, ακυρώνοντας με την ενέργειά της το Δ.Σ. σαν όργανο, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους. Είχαμε πει ότι αυτή η Δημοτική Διοίκηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί , να υλοποιήσει πραγματικούς προϋπολογισμούς υπέρ των λαϊκών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, που θα τον ανακούφιζαν από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, γιατί είναι πλήρως εναρμονισμένη με το ασφυκτικό πλαίσιο του Καλλικράτη, που μεταφέρει πολλαπλάσιες κεντρικές αρμοδιότητες στο Δήμο, χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα, δεν πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου επιμένει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα – που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη τους πεισματικά αρνούνται ότι μπορεί να υπάρξει. Ο δρόμος της απειθαρχίας στην κυβερνητική πολιτική, όπως κάνουν οι Κομμουνιστές Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Που αντιστέκονται στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα με τη φορομπηξία και τις περικοπές στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών από τη μια και από την άλλη αντιστέκονται στην ικανοποίηση των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα προνόμια και τη στήριξή του με ζεστό χρήμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν έστω και τώρα πολιτικά συμπεράσματα. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, να ενωθούν πολιτικά με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και οργανωτικά με τη Λαϊκή Επιτροπή, τους συλλόγους τους και τα συνδικάτα. Να σχεδιάσουν τη δράση τους, ώστε να αποκρούσουν αυτές τις πολιτικές, να αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων, να επιβάλλουν άλλες λύσεις προς όφελός τους.


           Ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
                           ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  
                             7/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου