Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η θλιβερή κατάντια Τζιμάκου και Αγγελάκα

"Καλλιτέχνες" στην υπηρεσία του συστήματος 

    

Θλιβερές καλλιτεχνικές μετριότητες. Που κάποτε, ίσως, να έβγαλαν ένα-δυο ωραία τραγούδια. Που κάποτε, ίσως, να είχαν χιούμορ. Που, κάποτε, το έπαιζαν "εναλλακτικοί" μουσικοί, απέναντι στο κατεστημένο της μουσικής βιομηχανίας. Σήμερα, προκαλούν μόνο θυμηδία και θλίψη. Αναφερόμαστε στον Τζίμη Πανούση και το Γιάννη Αγγελάκα. Δύο υποτιθέμενους "αντάρτες" της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δύο καλλιτέχνες που όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύουν πόσο ψεύτικοι υπήρξαν. Πόσο ενσωματωμένοι είναι, μέχρι τα μπούνια, στο σύστημα που τους τρέφει.
Οι δύο αυτοί "κύριοι", λοιπόν, έβγαλαν ένα "τραγούδι". 

Ένα τραγούδι χυδαιότητας και ανοησίας. Ένα μουσικό λίβελο ενάντια στο ΚΚΕ που κυκλοφορεί με το περιοδικό ΜΕΤΡΟ (αλήθεια, ποιός εκδίδει το εν λόγω περιοδικό;). Δώστε βάση στους στίχους του αντικομμουνιστικού μουσικού λίβελου που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γραφτεί απ' τον φασίστα χρυσαυγίτη "μουσικό" Μπούκουρα... 
Αηδιάστε ελεύθερα:

Αριστεριτζηδες πυροσβεστες
εργατοπατερες του λαου
λοβοτομημενες μαριονετες
του υπαρκτου του σουρεαλισμου

Απ' του Αρη τα ενδοξα τα χρονια
στους χιλιαστες του Περισσου
με τις ξυλινες καταγγελιες
του κοινοβουλιου η μαιμου

με τις κρατικες επιδοτησεις
τους μισθους ντροπης των βουλευτων
πλαι πλαι μαζι με χρυσαυγιτες
ορντινατσα των καπιταλιστων

Απ' της Βαρκιζας την κωλοτουμπα
που εδωσε τα οπλα στα σκυλια
οι σφραγιδοκρατες νταβατζηδες
κοροιδευουνε την εργατια

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Οι καλλιτεχνικές ορντινάτσες του συστήματος, οι ψευτοεναλλακτικοί αυτοί μουσικοί (Τζιμάκο, πόσο είπαμε έχει το μπουκάλι στα κέντρα που εμφανίζεσαι;) ξαναχτυπούν. Με όπλο τη μουσική χύνουν το δηλητήριο τους ενάντια στο ΚΚΕ, δίνοντας εξετάσεις στα αφεντικά που τόσα χρόνια χρηματοδοτούν τη δισκογραφική τους μετριότητα. 

Άξιος ο μισθός σας ρετάλια.

                    Αναδημοσίευση από Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου