Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Nέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

           

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας αναφέρονται τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέα "μαύρη" λίστα προσώπων, που κατέχουν δημόσια αξιώματα στη Ρωσία και στους οποίους επιβάλλει κυρώσεις με την αιτιολογία της εμπλοκής τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Μεταξύ των "τιμωρημένων" από την ΕΕ είναι κι ο Βαλέρι Ράσκιν, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας κι αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.
Oι νέες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν μια μέρα μετά την εφαρμογή συμφωνίας για την εκεχειρία στην Ουκρανία, όπως κι οι προηγούμενες, σαφώς και δε συμβάλλουν στην όποια επίλυση των προβλημάτων της ουκρανικής κρίσης. Επιπλέον, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πως δήθεν χάρη στη στάση τους στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν επιβλήθηκαν νέα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας. Αποδεικνύεται στην πράξη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο συναίνεσε στις ίδιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με τις οποίες είχε συμφωνήσει κι η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και συμφώνησε στη διαιώνιση και παραπέρα κλιμάκωσή τους».

                                                 
                 H αντίδραση της Μόσχας

Οι κυρώσεις αυτές προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας, που δεσμεύθηκε ότι θα δώσει την προσήκουσα απάντηση, καταγγέλλοντας ως «παράλογες και ασυνεχείς» τις κυρώσεις.
«Επισημαίνουμε τον ασυνεχή και παράλογο χαρακτήρα των κυρώσεων: κάθε φορά που υπάρχει ελπίδα για τη διευθέτηση της εσωτερικής ουκρανικής κρίσης, οι Βρυξέλλες σπεύδουν να εισαγάγουν νέα αντιρωσικά μέτρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ένα πράγμα είναι σαφές: αυτές οι αποφάσεις να συνοδευτούν από μία προσήκουσα απάντηση. Αντιβαίνουν στην κοινή λογική», προστίθεται στην ανακοίνωση.
                                            902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου