Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νομίζουν ότι θα μας τρελάνουν…


                                                      Της Κάλι Καρά                                 

                     


Η τρόικα άλλαξε προβιά και έγινε θεσμοί οι οποίοι θα συνεχίσουν την αυστηρή εποπτεία και την αξιολόγηση!
Το σκίσιμο του μνημονίου έγινε τετράμηνη παράταση της «δανειακής σύμβασης» που δεν είναι... μνημόνιο, αλλά συμπεριλαμβάνει και τις μνημονιακές υποχρεώσεις!
Θα συνεχιστούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, αλλά με την «αριστερή» εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει σε καμιά ακύρωση μέτρων ή μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς τη συμφωνία των εταίρων!
Ο διαχωρισμός «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» έπαψε να αποτελεί μια αγεφύρωτη προεκλογική «γιαλανζί» αντιπαράθεση, η οποία έγινε γέφυρα μέχρι την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού που αναζητούσε μια χαραμάδα ελπίδας!
«Μερκελιστές» από τη μια και «ομπαμιστές» από την άλλη ένα σκοπό εξυπηρετούν: Τα συμφέροντα της ίδιας τάξης, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου μέσα στη ίδια μήτρα της ΕΕ!
Η «εθνικά υπερήφανη» και «ανεξάρτητη» πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακουμπάει στις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!
Νομίζουν ότι θα μας τρελάνουν...
Κάθε μέρα που περνάει οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερες αποδείξεις για να αντιληφθούν ότι καμιά διαπραγμάτευση μέσα στο στρατόπεδο της ΕΕ και με τις αλυσίδες του κεφαλαίου δεν πρόκειται να τους επιστρέψει όσα τους έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, όσα απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες τους.
Ο μόνος επίκαιρος και ρεαλιστικός δρόμος είναι η οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής, με το λαό στην εξουσία, όπου η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια θα βρουν το πραγματικό τους νόημα.
 

                                     902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου