Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Για τις δηλώσεις του Δήμαρχου Αγρινίου






Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσολογγίου, κατακεραυνώνει στο παραπάνω βίντεο, το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, για τις προσβλητικές και διχαστικές δηλώσεις του, υπενθυμίζοντας το βασικό του ρόλο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, σαν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε και έχει αυτή για όλουςτόσο τους Μεσολογγίτες, όσο και τους Αγρινιώτες εργαζόμενους, αλλά και τις ευθύνες όσων τον στήριξαν και ακόμα τον στηρίζουν.
Στην Αιτωλοακαρνανία έχει ξεσπάσει μια φαινομενικά βλακώδης αλλά επικίνδυνη αντιπαράθεση, στην οποία πρωτοστατεί το πολιτικό προσωπικό της αστικής εξουσίας, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και με αφορμή τις παρακάτω δηλώσεις του Δημάρχου:
«Το Αγρίνιο είναι η πρωτεύουσα πόλη και για όσους δεν το καταλαβαίνουν, το Αγρίνιο είναι η μισή Αιτωλοακαρνανία. Και το λέω, τους στέλνω μήνυμα για να το καταλάβουν, γιατί κάποιοι μάλλον δεν θέλουν να το καταλάβουν. Γιατί δεν έχουν κάποιοι δομές, αλλά να δουλέψουν για να τις αποκτήσουν. Γιατί έχουν μάθει να ζουν με ότι παρέχει το κράτος, τον Στρατό, ενώ στο Αγρίνιο μας το παίρνουν. Εδώ λοιπόν υπήρχε η Αεροπορική μονάδα και έφυγε, εδώ υπήρχε Πανεπιστήμιο και έφυγε. Αυτή η πόλη μεγάλωσε μόνη της, από εμάς όλους. Με το μεράκι και την αγάπη που είχαμε. Κι αυτή η πόλη έγινε μεγάλη και κάθε μέρα θα γίνεται μεγαλύτερη, γιατί οι άνθρωποί της είναι άνθρωποι της προκοπής, δεν τα περιμένουν όλα έτοιμα. Δεν απαιτούν πράγματα, απλά και μόνο γιατί υποτίθεται κάποτε ήταν ένας ιστορικός χώρος και μόνο αυτό τους κάνει να ζητούν και να μας διαχωρίζουν. Κανείς στο Αγρίνιο δεν νοιάστηκε τι γίνεται στο Μεσολόγγι. Γιατί είμαστε άνθρωποι της προόδου. Και λυπάμαι που τα λέω αυτά σήμερα, αλλά θέλω να το κάνω σε αυτόν το χώρο, γιατί νοιάζομαι για τον τόπο, τη χώρα, την Πατρίδα. Και αυτή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα. Θα πρέπει να μάθουμε να ιεραρχούμε, όπως συμβαίνει στον στρατό…»
Σ
ίγουρα τα παραπάνω φαίνονται σαν επιφανειακές κουβέντες καφενείου και κανονικά θα ήταν ανάξια σχολιασμού από σοβαρούς και προοδευτικούς ανθρώπους, όταν όμως γίνονται από το Δήμαρχο της μεγαλύτερης πόλης του νομού και πρόεδρο της ΠΕΔ, διχάζουν, αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, όπως αυτές της ομόφωνης απόφασης καταδίκης του, από το Δημοτικό  Συμβούλιο Μεσολογγίου, αλλά και από άλλους φορείς  της πόλης και προφανώς δεν γίνονται τυχαία, αλλά  εξυπηρετούν βαθύτερους σκοπούς, που πιθανόν να αποκαλυφτούν γρήγορα.


                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου