Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΕΔΥΕ και ΕΕΔΔΑ καταδικάζουν τα σχέδια πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

HomeΑποτέλεσμα εικόνας για ΕΕΔΥΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

                        ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζουν με αγανάκτηση τα σχέδια πραξικοπήματος που κατάγγειλε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και που έχουν εκπονηθεί από τις ντόπιες αντιδραστικές δυνάμεις και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Η ΕΕΔΔΑ και η ΕΕΔΥΕ καταδικάζουν τις αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας και τον υπονομευτικό τους ρόλο, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, μεθόδους που επανειλημμένα έχουν χρησιμοποιήσει σε βάρος λαών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Λατινικής Αμερικής.
Καταγγέλλουμε τα βίαια γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στους δρόμους της χώρας, τα οικονομικά σαμποτάζ και τις τεχνητές ελλείψεις βασικών προϊόντων και εκφράζουμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας στο βενεζουελάνικο λαό. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι εκλεγμένη από την πλειοψηφία του λαού και οι εξελίξεις στη χώρα είναι αποκλειστικά υπόθεση του λαού της.
Είμαστε σίγουροι ότι οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας θα καταφέρουν να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις που έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα και επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας.

                                      Αθήνα, 16 Φλεβάρη 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου