Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση απάντηση των εργαζομένων - απεργών της «Coca Cola» στην επιχείρηση συκοφάντησης του Δήμου Πατρέων


                  


«Εμείς οι απεργοί-εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής Coca Cola, σε ένδειξη "έμπρακτης συμπαράστασης" στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».
Με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση οι εργάτες της πολυεθνικής απάντησαν σήμερα σε ένα συρφετό προβοκατόρων, προσκείμενων στο κυβερνητικό κόμμα, που για δεύτερη βδομάδα συνεχίζει την προσπάθεια να αποδείξει ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτιά του τα έχουν κάνει πλακάκια με την πολυεθνική. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή αυτή που σε τηλεοπτική εκπομπή επιχείρησε να λασπώσει το ΚΚΕ ισχυριζόμενη ότι ο «Ρ» διαφημίζει την «Κόκα Κόλα» ενώ απεργούν οι εργαζόμενοι σ' αυτήν. 

Καταπέλτης για την Ραχήλ και το κόμμα της ήταν η απάντηση των ίδιων των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας τους που ξεκαθάρισαν ευθύς ότι όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά και ότι ο «Ρ» στέκεται σταθερά στο πλευρό τους (παρουσίασαν μάλιστα τα πάνω από 200 σχετικά δημοσιεύματα που έχουν κρατήσει στο αρχείο τους).
Μπροστά στην κατακραυγή που σήκωσε η προβοκάτσια, τα παραμάγαζα του κυβερνητικού κόμματος επιχείρησαν να μεταθέσουν το πεδίο της αντιπαράθεσης στην Πάτρα. Μέσα από διάφορες ιστοσελίδες ισχυρίστηκαν ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει δεχτεί χορηγία για το καρναβάλι από την «Coca Cola». Στη νέα προβοκάτσια απάντησε αμέσως η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» που έκανε καθαρό ότι όχι μόνο δεν έχει δεχτεί χορηγία από την πολυεθνική, αλλά και αποφάσισε συγκεκριμένα να μη δεχτεί αυτήν τη χορηγία γιατί 

«επιδιώκει και με αυτή την απόφασή της να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή της στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της 3Ε ενάντια στις απολύσεις και για να ανοίξουν τα εργοστάσια».
Για την απόφαση αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Coca Cola 3Ε Θεσσαλονίκης εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι: «Εμείς οι απεργοί-εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής Coca Cola σε ένδειξη"έμπρακτης συμπαράστασης" στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

Αυτή η κίνηση συμπαράστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με το Σωματείο, «έχει διπλή σημασία για τον αγώνα μας. Από τη μία υπενθυμίζει στα golden boys της πολυεθνικής Coca Cola 3Ε ότι η ελληνική κοινωνία δεν άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις επικοινωνιακές τακτικές τους και τη διασκόρπιση "διαφημιστικού" χρήματος, από την άλλη "υπενθυμίζει" στο πανελλήνιο ότι η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν άμεσα από την αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής, εφόσον ανάμεσα στα έξι εργοστάσια που έχει κλείσει αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται και οι μονάδες στην ίδια την Πάτρα και στο Μεσολόγγι».
Οι εργαζόμενοι καλούν 

«τις Διοικήσεις όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων της χώρας να αποστασιοποιηθούν έμπρακτα από τις ύπουλες τακτικές με τις οποίες η Coca Cola 3E επιχειρεί να διεμβολίσει την κοινωνική αλληλεγγύη. Παρόμοιες ενέργειες αλληλεγγύης σαν και αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ούτε γουλιά Coca Cola, Amita, Fanta... μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο».

                                        902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου