Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων



Η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με τις «αγωνιστικές» διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση στην ΕΕ, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση με συνέπεια επιδιώκει την καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενη στις κατηγορίες της ΝΔ για «κρατισμό», υπογράμμισε ότι η κρατική παρέμβαση χρειάζεται σε συνθήκες εξόδου από την καπιταλιστική κρίση γιατί πρέπει να ρυθμίζει την κατανομή των ζημιών ή της νέας κερδοφορίας ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ιδιαίτερα στάθηκε στις «συμμαχίες» που επιδιώκει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι όταν μια κυβέρνηση συμμαχεί με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή θα γίνει κυβέρνηση-πιόνι, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σε αυτή την κατεύθυνση.
Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την αγανάκτησή της για την ταύτιση της ομιλίας Τσίπρα με το γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη που επιχειρήθηκε από τον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μυλωνού βάζει τον άντρα της στην ίδια μοίρα με τους πραματευτάδες».
Τέλος, χαρακτήρισε επικίνδυνη την τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι η Αστυνομία παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συνοχή θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές εντάσεις.


                                               902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου