Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Απολύσεις στα ΤΖΑΜΠΟ του Αγρινίου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
«Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 - Email: 

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμπο αγρινιο

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων από την πολυεθνική JUMBO στο Αγρίνιο. Το Σωματείο εκτιμά πως μέσα από τις τελευταίες απολύσεις, στόχος της εργοδοσίας είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας. Τa περιστατικά με τους συναδέλφους μας, δεν είναι τα μοναδικά και δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιθέσεις…

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!  ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Η πολυεθνική JUMBO, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες των εργαζομένων, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας. Είναι εδώ. Τρομοκρατούν και απολύουν!


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ JUMBO ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ;

Είναι ο όμιλος, τα καθαρά κέρδη του οποίου για το διάστημα 2013 - 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 44,29%. ΑΠΟ 48,15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΑΝΗΛΘΑΝ ΣΤΑ 69,48 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΜΕ!


Είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που πρόσφατα άνοιξε καταστήματα και στη Ρουμανία. Το γεγονός αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι για τους μονοπωλιακούς ομίλους όπως τα JUMBO …τρώγοντας έρχεται η όρεξη και το πιο εύκολο θύμα για να αβγαταίνουν κι άλλο τα κέρδη τους είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους. Στηριζόμενοι πάντα στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που εξασφαλίζει γι’ αυτούς η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή ,έχουν εξαπολύσει επίθεση στους εργαζόμενους σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ - ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Πίσω από τα "έξυπνα" διαφημιστικά της εταιρίας JUMBO κρύβεται η πολιτική δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, το συνεχές βάθεμα της εκμετάλλευσης. Δε διστάζουν να πετάξουν εργαζόμενες στο δρόμο γιατί τις βρίσκουν "ακριβές". Έχουν προχωρήσει ήδη σε μείωση μισθών, κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (τα 4ωρα με μισθό ψίχουλα), η εντατικοποίηση της εργασίας. Είναι αδίστακτοι!!!
Συνάδελφοι στα JUMBO και σε όλο τον κλάδο, μη δέχεστε να σας κάνουν τη ζωή ποδήλατο. Μην ανέχεστε να σας τρομοκρατούν και να σας εκβιάζουν, να αφαιρούν συνεχώς δικαιώματα. Οργανωθείτε στο σωματείο σας. Κανείς μόνος του. Μόνο με την οργανωμένη, συλλογική δράση μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης -  Ε.Ε. των μονοπωλιακών ομίλων, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 

28/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου