Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ.




Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. 
Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η πολυεθνική ΚΟΚΑ –ΚΟΛΑ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους έχει το θράσος να  εμφανίζεται ως «κοινωνικά ευαίσθητη» μερεμετίζοντας κάποια σχολεία με την άδεια της πολιτείας  και τη βοήθεια πολλών δημάρχων, όπως της Θεσσαλονίκης, του Ευόσμου - Κορδελιού, της Πυλαίας - Χορτιάτη, του Ωραιοκάστρου, του Παύλου Μελά κ.α. 
(πρόκειται για το πρόγραμμα της COCA-COLA-3E «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», που συντόνισε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας).
Ο ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων. 
Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ηρωικών απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και:
Καλεί τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο, να συμπαρασταθούν  και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στον αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ.
Καλεί επειγόντως να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους απεργούς και στις οικογένειές τους. Όπως αναφέρει το ίδιο το σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  Θεσσαλονίκης «Η συνέχιση του αγώνα μας γίνεται τώρα και υπόθεση οικονομικής αντοχής».
Η διεύθυνση και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σωματείου είναι:
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης 17ο χιλ. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου 
τηλ: 2310228980


ΤΡΑΠΕΖΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ  IBAN: GR2201608750000000084799149




ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΙΒΑΝ: GR9201102110000021148008697




Αθήνα, 19/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου