Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ

  
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στηριγμένη στις αποφάσεις του πρόσφατου 17ου Συνεδρίου της, προχωράει στην υλοποίησή τους, ανταποκρινόμενη στην ευθύνη κινητοποίησης των αγωνιστικών λαϊκών δυνάμεων, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με πλήρη ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015, Περιφερειακή Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Αττικής για τον προγραμματισμό δράσης τους, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 60χρονα της ΕΕΔΥΕ και τα 70χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης των ΛΑΩΝ.
Επισημάνθηκαν :
Η συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, έκφραση της οποίας είναι και η συμφωνία για επέκταση του μνημονίου, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης στην τήρηση των αποφάσεων και κατευθύνσεων της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και του ΝΑΤΟ. Η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της ΕΛΛΑΔΑΣ αφορά στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στοχεύει στην ενίσχυση της κυρίαρχης τάξης  στην ευρύτερη περιοχή, με πολλαπλά οφέλη σε ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών συμφερόντων για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές (υδρογονονάνθρακες, γραμμές-μέσα μεταφοράς, επέκταση σε νέες αγορές κλπ.).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μαζικά αγωνιστές από τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ και μέλη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΕΔΥΕ. Αναπτύχθηκε πλούσια κι εποικοδομητική συζήτηση και αποφασίστηκε ότι οι Επιτροπές Ειρήνης στην Αττική θα συμβάλουν  στη στήριξη – υλοποίηση του προγράμματος των κεντρικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ  ώστε να συσπειρώσουν τις λαϊκές δυνάμεις με σαφή εναντίωση σε οποιαδήποτε ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια , στις επεμβάσεις και τους πολέμους.
Στο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ περιλαμβάνονται:
1. Η 35η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΗ 2015. ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΕΕΔΥΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ» (Αττική)
Αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της ΕΕΔΥΕ δεμένη με την επικαιρότητα (τέλη Μάη – αρχές Ιούνη 2015) . Ξεχωριστή έμφαση δίνεται στην πλατιά συμμετοχή της ΝΕΟΛΑΙΑΣ
2. ΣΥΝΑΥΛΙΑ (Αττική- μέχρι το τέλος του χρόνου)
3. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ. Πηγή έμπνευσης των μαθητών: Η ΕΙΡΗΝΗ. (Δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015, για όλη τη χώρα) , με κάλεσμα στους συλλόγους διδασκόντων και γονέων & κηδεμόνων παιδιών δημοτικού και γυμνασίου.
4. ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (ΝΟΕΜΒΡΗΣ ή ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015) (Αττική)
5. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
6. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ .
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 6:30 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.
7. ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ (το φθινόπωρο του 2015 στην Κύπρο).

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα δράσης, συμμετοχής και κινητοποίησης προς τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα προς τη νεολαία. Οι εξελίξεις υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα έντασης της δράσης και ανάπτυξης αγώνων από το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα με τα εξής ζητήματα αιχμής :

1. Καμία συμμετοχή – εμπλοκή της ΕΛΛΑΔΑΣ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , στις επεμβάσεις και στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ανεξάρτητα από προσχήματα και την επίκληση των «συμβατικών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της χώρας».
2. Να ξηλωθούν όλες οι βάσεις και οι υποδομές που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (επεμβάσεις και πολέμους)
3. Να επιστρέψουν στην ΕΛΛΑΔΑ όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, όλες οι αποστολές ενίσχυσης ή στήριξης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και πολέμων. 


Αθήνα, 27/2/2015         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου