Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί  Εργατικής  Κατοικίας και Εστίας.
Με το «λουκέτο» σε ΟΕΚ (Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) και ΟΕΕ (Οργανισμό Εργατικής Εστίας ) καταργούνται παροχές που σταθερά μειώνονταν τα τελευταία χρόνια , σοβαρές συνέπειες θα υποστούν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που χρόνια κατέβαλλαν εισφορές για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι, αυτοί που έχουν πάρει δάνεια από κεφάλαια του ΟΕΚ, οι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας, αλλά και οι εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών
«Σε ό,τι αφορά τον ΟΕΚ: Κατάργηση πλέον του κατασκευαστικού προγράμματος νέων εργατικών κατοικιών, σταμάτημα των στεγαστικών δανείων και της επιδότησης ενοικίου.
Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας: Προκύπτει τεράστιο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση και λειτουργία των πάνω από 120 βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργεί μέχρι σήμερα σε όλη την χώρα ο Οργανισμός, ( και στο Μεσολόγγι), κατάργηση των 7ήμερων δελτίων κοινωνικού τουρισμού, των 4ήμερων εκδρομικών προγραμμάτων, των παροχών για θέατρο, βιβλία.
ΤΟ ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι το κλείσιμο των Οργανισμών σημαίνει απαλλαγή των εργοδοτών από την υποχρέωση της καταβολής εισφορών για τον ΟΕΕ και τον ΟΕΚ. Είναι μέρος του γενικότερου σχεδιασμού ανατροπής των εργατικών κατακτήσεων για να αυξηθούν τα κέρδη της εργοδοσίας. Παράλληλα, καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που «συνομολόγησε και συνέβαλε στην απόφαση για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους».
Απαιτεί να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάργησης των Οργανισμών, το ΙΚΑ να αποδώσει άμεσα τα 3 δισ. στον ΟΕΚ και το 1 δισ. στον ΟΕΕ από τη συνείσπραξη που παράνομα παρακρατεί και να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές που εισπράττει. Το κράτος να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα του ΟΕΚ, για να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην απόκτηση κατοικίας από τους δικαιούχους. Άμεσα να ξεκινήσουν τα προγράμματα κατασκευής κατοικιών, γρήγορη αποπεράτωση των οικισμών που βρίσκονται υπό κατασκευή, δάνεια στους δικαιούχους στο ύψος της αξίας της κατοικίας από κεφάλαια του ΟΕΚ. Να ικανοποιηθούν πλήρως οι ανάγκες των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας, να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
Καλούμε τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους των Οργανισμών σε συντονισμένο αγώνα για να αποκτήσουν οι Οργανισμοί πραγματικό περιεχόμενο. Δουλειά με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μισθοί στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, καμιά απόλυση, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει η απαξίωση του προσωπικού του ΟΕΚ που διαθέτει εμπειρία και επιστημονική επάρκεια και μπορεί να αξιοποιηθεί για να αναπτυχθεί έργο για τις ανάγκες των δικαιούχων. Επαρκείς παροχές στο ύψος των αναγκών των δικαιούχων από τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.
Καλούμε τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους να παλέψουμε από κοινού με όλους τους εργαζόμενους συνολικά ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Όσο οξύνεται η ανεργία, όσο οξύνεται η εισφοροδιαφυγή, όσο μειώνονται μισθοί και μεροκάματα, σε συνδυασμό με την κατάργηση των ΣΣΕ και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης τα έσοδα των Οργανισμών θα μειώνονται. Η κυβέρνηση θα το αξιοποιεί, για να μειώνει τις παροχές στους δικαιούχους και τελικά θα βάλει λουκέτο με αυτόν τον τρόπο».
 
                      Μεσολόγγι Φλεβάρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου