Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εργαζόμενοι «COCA COLA»: Συνεχίζουν με νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες




Ανυποχώρητοι, οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής COCA COLA - 3Ε συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα.
Χτες με την πανελλαδική απεργία σε όλα τα εργοστάσια (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ρόδο) συμπλήρωσαν 22 μέρες απεργιακών κινητοποι-ήσεων και από σήμερα προχωρούν σε νέο κύκλο μέχρι τις 18 Μάρτη.
Με απόφαση του Δ.Σ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης που ήδη πραγματοποιούν απεργία εδώ και 22 μέρες, θα συνεχίσουν τον αγώνα με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως τις 18 Μάρτη.
Τις ίδιες μέρες οι εργαζόμενοι στα άλλα εργοστάσια του ομίλου θα πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας. Την Παρασκευή 16 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική απεργία σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου και 3ωρες στάσεις εργασίας σε όλο τον κλάδο.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της πολυεθνικής να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να το μεταφέρει στη Βουλγαρία. Απαιτούν προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών που προέκυψαν από τις εθελούσιες εξόδους και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.



Η εργοδοσία αρνείται να συζητήσει και στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων, που της έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα προκαλώντας έλλειψη των προϊόντων της σε μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ.
Το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους μέλη του να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των συναδέλφων τους στην COCA COLA - 3E.
«Να συμμετέχουν στις περιφρουρήσεις και στις επιτροπές αγώνα. Να αποδείξουν έμπρακτα και μαχητικά την αλληλεγγύη τους, κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε στιγμή, μέχρι την τελική δικαίωση»,σημειώνει



 αναδημοσίευση από Επιτροπή Παιδείας Ζακύνθου

1 σχόλιο:

  1. προχθες διαβασα μια ανακοινωση της εταιρειας που ελεγε οτι τωρα στα δυσκολα θα στηριξει την ελληνικη κοινωνια. ετσι θα μας στηριξει απολυωντας κοσμο και κλεινωντας εργοστασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή