Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

1918: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ





         ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΕΩΝ»


        Τρεις μήνες μετά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, ένα από τα οικονομικά μέτρα της Σοβιετικής Εξουσίας ήταν η μη αναγνώριση του εξωτερικού δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προεπαναστατικές κυβερνήσεις της Τσαρικής Ρωσίας.
       Το Γενάρη του 1918, η Σοβιετική Κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η Τσαρική Κυβέρνηση.
       Έτσι αντιμετώπισαν οι Μπολσεβίκοι τα χρέη, με τα οποία ο Τσάρος και οι αστοί είχαν φορτώσει στις πλάτες του Ρωσικού λαού.
        Όμως, οι Μπολσεβίκοι, επειδή ήταν Κομμουνιστές, Πατριώτες και Διεθνιστές με απόφαση του Δεύτερου Συνεδρίου των Σοβιέτ, απάλλαξε την Ελλάδα από το χρέος που όφειλε στη Ρωσία και ανερχόταν στα 100 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα.
        Ακόμα παραιτήθηκε από τα δικαιώματά της στο Άγιο Όρος καθώς και από τις ιδιοκτησίες του Τσαρικού κράτους σε διάφορα ιδρύματα στην Ελλάδα 
( το Ρωσικό Νοσοκομείο στον Πειραιά το σημερινό Τζάνειο) κ.α.
       Έτσι αντιμετωπίζονται τα επαχθή «χρέη» του λαού και όχι όπως στη σημερινή εποχή με το να κάθονται 
προσοχή οι πρωθυπουργοί στους τοκογλύφους.
         Το μεγάλο δε ευχαριστώ, της τότε Ελληνικής Κυβέρνη σης, ήταν,  ότι ένα χρόνο μετά στις 7/1/1919 ,  έστειλε 23.500 Έλληνες στρατιώτες στην Οδησσό, για να πολεμήσουν εναντίον του Κόκκινου Στρατού στην Ουκρανία και να καταπνίξουν τη Σοβιετική Επανάσταση πολεμώντας στο πλευρό των Γάλλων Ιμπεριαλιστών....

από bellosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου