Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Άμεση απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα έστειλε η συγκέντρωση του ΚΚΕ

            


Άμεση και αποφασιστική απάντηση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία, με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν με πορεία ως την αμερικάνικη πρεσβεία, περνώντας έξω από τις πρεσβείες και των άλλων πρωταγωνιστών του ιμπεριαλιστικού μακελειού.

Με τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί» και «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» δονούσαν την ατμόσφαιρα κατά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. 
Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ αναλυτικά)

Μαζικά και δυναμικά ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στην κεφαλή ήταν το πανό της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ που έγραφε: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα» και ακολουθούσαν τα πανό των κομματικών οργανώσεων.

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασαν οι φαντάροι οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ ακουγόταν το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Οι διαδηλωτές, έξω από τις πρεσβείες έκαψαν τις σημαίες των κρατών που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και πέταξαν μπογιές στις πρεσβείες και τα γραφεία της ΕΕ, γράφοντας και συνθήματα στους τοίχους τους. 

Πρώτος σταθμός της πορείας η γαλλική πρεσβεία, στον τοίχο της οποίας οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Φονιάδες των λαών», πέταξαν μπογιές στο κτίριο και έκαψαν τη γαλλική σημαία.

«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», το σύνθημα που βροντοφώναξαν έξω από ταγραφεία της ΕΕ, ενώ έκαψαν τη σημαία της ΕΕ, έβαψαν στον τοίχο «Φονιάδες των λαών» και πέταξαν μπογιές στο κτίριο.

Στη συνέχεια, ο «τίτλος» του σφαγιαστή των λαών αποδόθηκε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έκαψαν τη σημαία της χώρας, έγραψαν «Φονιάδες των λαών» στο μαντρότοιχο της πρεσβείας και πέταξαν μπογιές στο κτίριο.

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, όταν έφθασε η πορεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία των ΗΠΑ, ενώ έγραψαν στο οδόστρωμα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» με υπογραφή ΚΚΕ και πέταξαν μπογιές πάνω από τις κλούβες της αστυνομίας προς την αμερικάνικη πρεσβεία, οι οποίες έπεσαν στον περίβολο. Την ώρα που γραφόταν το σύνθημα στο οδόστρωμα, δόθηκε «άνωθεν εντολή» να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος έξω από την πρεσβεία, κάτι που δεν πέρασε.

«Τραμπ, Μέι και Μακρόν είσαστε φονιάδες των λαών» και «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», φώναζαν οι διαδηλωτές καθώς περνούσαν μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία.

1 σχόλιο:

 1. -ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, 12/13 Απρίλη 1947, όταν γράφτηκε η μεγάλη τραγωδία της Νιάλας στα Άγραφα.

  -Επίσης ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, στις 16-4-1949, η αμερικανόδουλη κυβέρνηση οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα την αλησμόνητη 21χρονη ευρυτανοπούλα αγωνίστρια Αλίκη Τσουκαλά μαζί με άλλους συντρόφους της.

  -ΣΗΜΕΡΑ, επτά δεκαετίες μετά έν έτει 2018, οι… εντός απείρων εισαγωγικών «»αριστεροί»» κυβερνώντες, επιστράτευσαν την κρατική καταστολή, χτύπησαν και συνέλαβαν τους πρωτοπόρους φοιτητές που επιχείρησαν κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου να γκρεμίσουν το μισητό άγαλμα του Τρούμαν για ότι αυτό συμβολίζει.

  Οι αμερικανοί και λοιποί φονιάδες των λαών πάντα έβρισκαν πρόθυμους ντόπιους υπηρετίσκους οι οποίοι με χίλιες δυο μεταμφιέσεις διεκπεραίωναν τη βρόμικη δουλειά που τους ανέθεταν τα αφεντικά τους.

  Ο λαός μας όμως θυμάται, βλέπει, κρίνει και δεν θ’ αργήσει η ώρα που θα μιλήσει με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει και που κι η απέναντι όχθη καταλαβαίνει…

  ΑπάντησηΔιαγραφή