Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Οι ψευτοαριστεροί χτύπησαν τη νεολαία-Συγκέντρωση φοιτητών, μαθητών κι εργαζομένων έξω από τη ΓΑΔΑ - Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, απαιτούν την απελευθέρωση των δύο φοιτητών

             


Έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν συγκεντρωμένοι φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδηλώνοντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, μετά την επίθεση που δέχθηκαν το μεσημέρι από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν σε μια συμβολική κίνηση πήγαν να αποκαθηλώσουν του άγαλμα του Τρούμαν. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» το σύνθημα που φωνάζουν.

Οι δυνάμεις καταστολής μετά την επίθεση προχώρησαν σε προσαγωγές δύο τραυματισμένων διαδηλωτών, οι οποίες στη συνέχεια, αργά το απόγευμα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές είναι ο Στράτος Καρύδαςκαι ο Κώστας Φραγκουλόπουλος. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εντοπίστηκε ασφαλίτης που προσπάθησε να μπει στην πορεία αλλά η περιφρούρησή της τον πέταξε έξω.
Τα γεγονότα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στο σημείο όπου έγινε η επίθεση, σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης όσο και τηλεφωνικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, από τον οποίο απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο -αρχικά- προσαχθέντων. Έξω από τη ΓΑΔΑ με δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης ζήτησε την απελευθέρωση των δύο συλληφθεντων. Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Μετά από το σημείο αυτό ακολούθησε πορεία στην κατάφρακτη, από κλούβες των ΜΑΤ, πρεσβεία των ΗΠΑ όπου διαδηλωτές πέταξαν αυγά και συνεχίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΑΔΑ και μεταξύ άλλων καταδίκασαν την βαρβαρότητα των ΥΑΤ, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εμφάνιση ασφαλιτών στα νοσοκομεία που είχαν πάει οι τραυματίες και ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούραςδιέταξε την κράτησή τους και τους άσκησε ποινική δίωξη με τις εξής ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Επίσης όρισε να δικαστούν αύριο Τρίτη 17 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Οι συνήγοροι των συλληφθέντων ζήτησαν να μεταφερθούν οι τραυματισμένοι συλληφθέντες στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Σήμανση παρόλο που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης με τη ΓΑΔΑ να αναλαμβάνει το ρίσκο.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αυτού που αιματοκύλισε το λαό της Ελλάδας και άλλους λαούς. Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ που απάντησαν με ξύλο και χημικά σε φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο.Η πορεία


Το σύνθημα «Δολοφόνοι» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» δόνησε την ατμόσφαιρα όταν η διαδήλωση έφθασε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Παράλληλα, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά προς την πρεσβεία.
«Όχι στον πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα» ανέγραφε το πανό των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων που βρισκόταν στην κεφαλή, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ - Να κλείσουνε οι βάσεις - Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «ΝΑΤΟ σημαίνει πρόσφυγες - πολέμοι»,«Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτου», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό επίθεση και πάλη».
Νωρίτερα, οι μαθητές πέταξαν αυγά στην πρεσβεία της Γαλλίας και στα γραφεία της ΕΕ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι μπροστά και στην πρεσβεία και στα γραφεία της ΕΕ, υπήρχε ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας και κλούβες.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια
Το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο των φοιτητών και των μαθητών ξεκίνησε γύρω τις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γ. Βιτζιλαίος, πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Νέας Εστίας ΕΜΠ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο Αμερικής - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία. Ενάντια στη σφαγή του συριακού λαού από τους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ενάντια στις επεμβάσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο».
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι μαθητές Ξ. Γερμανάκος από το 3ο Γυμνάσιο Περάματος και Δημ. Βουρνάς από το 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Δεν ανεχόμαστε να δούμε και άλλα αδέρφια μας να πεθάνουν, να μεγαλώσουν στα χαλάσματα του πολέμου, να γεννηθούν και να ακούσουν τον ήχο του πολέμου και του θανάτου».
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η φοιτήτρια Βέρα Ασλάν, οι γονείς της οποίας γεννήθηκαν στη Συρία και μετανάστευσαν πριν χρόνια στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η ίδια. Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Ο λαός της Συρίας δεν χρωστάει τίποτα για να χύνει το αίμα του για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η πολιτική του γεννά φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα οι λαοί μεταξύ τους! Πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή πάλη ενάντια σε όλους αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας!».
Εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών, ο Ραχίμ Σίχα απηύθυνε χαιρετισμό στο συλλαλητήριο σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο λαός μας όπως και ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες - πόλεμοι - τρομοκρατία. Η ελληνική κυβέρνηση φέρει ευθύνη. Έχει κάνει την Ελλάδα ορμητήριο του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζει τους λαούς της περιοχής».
Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο είχαν πάρει οι Σύλλογοι Φοιτητών: Φυσικού, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκ. Μηχ. ΕΜΠ, Ναυπηγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νέων εστιών Πολυτεχνείου, Φοιτητικών Εστιών Αθηνών , ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Μαθηματικό, ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, Οικονομικό Αθήνας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ στην κινητοποίηση είχε καλέσει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής είχε απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών το οποίο το πρωί της Δευτέρας ανάρτησε γιγαντοπανό στην πρόσοψη της πρυτανείας στα Προπύλαια.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου