Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας τα ξημερώματα στη Συρία



Πύραυλοι πάνω από την Δαμασκό
Πηγή: Associated Press


Νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Γαλλία, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα.
Τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Δαμασκό και σύννεφα καπνού φαίνονται πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Για πολλές δυνατές εκρήξεις έκανε λόγο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σε διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού. «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την απάντηση μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση της Συρίας τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων», ανέφερε επίσης ο Τραμπ στην ομιλία του.
Μετά το διάγγελμα Τραμπ ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της Τερέζας Μέι η οποία δήλωσε πως εξουσιοδότησε τις βρετανικές δυνάμεις στη Συρία.
«Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SFP, «Reuters»)
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου