Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Κομματική Οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ: 10 Απρίλη 1826 – 10 Απρίλη 2023. Τιμούμε τα 197 χρόνια από την Ηρωϊκή Έξοδο!

 


 Κατάθεση στεφάνου κατέθεσε η Κομματική Οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, στον Κήπο των Ηρώων, τιμώντας τα 197 χρόνια από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. 
  Μαζί με την αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης, παραβρέθηκε και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.


 «Αντλούμε πείρα από τα διδάγματα της ιστορίας και συνεχίζουμε να τραβάμε τους μοχλούς της μπροστά. 
  Η αστική εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 και η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου, στις 10 Απρίλη του 1826, μας δείχνουν ότι πάντα το παλιό και ξεπερασμένο ανατρέπεται από το καινούργιο, το αναγκαίο και το επαναστατικό.
  Η ιστορική πρωτοβουλία για την Επανάσταση ανήκε στον κοινωνικό φορέα των νέων σχέσεων παραγωγής, την ανερχόμενη αστική τάξη που πάλευε ενάντια στη γερασμένη
φεουδαρχία. 
 Οι κεφαλαιοκρατικές σχέσεις παραγωγής που τότε αποτελούσαν πρόοδο για την ιστορία της ανθρωπότητας, σήμερα έχουν μεταβληθεί σε τροχοπέδη της.
  Χρέος μας είναι να παλεύουμε σήμερα ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει φτώχια, πολέμους, ανεργία, φασισμό. 
  Να συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το πραγματικό νέο και προοδευτικό, τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.


      Κ.Ο. Μεσολογγίου 11 Απρίλη 2023

2 σχόλια: