Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Συλλαλητήριο ΔΕΘ: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Μαχητική και μαζική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία έδωσαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
  Με συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και πορεία στους δρόμους της πόλης έστειλαν μήνυμα πως «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα». 
  Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε δηλώσεις.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς συνθήματα όπως     «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Τέρμα πια στις σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών είναι η απάντηση των εργατών».
  Με μια φωνή έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, να φτιασιδώσει με φιλολαϊκό περιτύλιγμα την κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
  Διαδήλωσαν για όλα εκείνα που τους τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Διατράνωσαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν την εργοδοσία να σμπαραλιάσει τα εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα από την εφαρμογή του νόμου - έκτρωμα με το οποίο η κυβέρνηση «φιλοδοξεί» να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.  
  Για να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση και το κλίμα που επιχειρεί να καλλιεργήσει ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης.

από 902.gr

1 σχόλιο: