Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

 
 
                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΣΥΠΕΑ), στα πλαίσια απόφασης του για παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας, τοποθέτησε πανό σε κεντρικά σημεία του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, στα οποία τονίζονται και απαιτούνται:

· Η αναγκαιότητα για καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού που πρέπει όμως να γίνει στη βάση της επιστημονικής ενημέρωσης και της πειθούς και όχι με καταναγκασμό, εκβιασμούς, αναστολές εργασίας ή απολύσεις.

· Η αναγκαιότητα για πλήρη στελέχωση με μόνιμο, εξειδικευμένο και με σταθερές σχέσεις εργασίας προσωπικό, αλλά και με σύγχρονο εξοπλισμό και των δυο νοσοκομείων του νομού, χωρίς καμιά σκέψη για οποιαδήποτε συγχώνευση.

· Η αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, που θα βασίζεται στη πρόληψη και θα περιλαμβάνει ένα πραγματικό δίχτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο Ε.Σ.Υ.

   Η Υγειονομική περίθαλψη και όλες οι συναφείς υπηρεσίες, είναι ύψιστα κοινωνικά αγαθά και με τίποτα δεν πρέπει να μπαίνουν στο πεδίο της ανεξέλεγκτης κερδοφορίας και του ανταγωνισμού των επιχειρηματιών. Σε αυτή τη βάση, οι παρεμβάσεις και οι διεκδικήσεις του ΣΥΠΕΑ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και τα αντίστοιχα σωματεία των υγειονομικών, θα αποτελούν πάντα πρώτιστο καθήκον.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  ΤΟΥ  Σ.Υ.Π.Ε.Α

Ο Πρόεδρος         Ο Γ. Γραμματέας

Μίλτος Λιάπης          Μάγδα Χήρα-Γκούμα




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου