Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ: Αποκλεισμός του ΚΚΕ και βρώμικες επιθέσεις



                                                  
                                                                                                                                                                  Γρηγοριάδης Κώστας

Κραυγαλέα προκλητικός είναι πλέον ο πόλεμος αποκλεισμού, συκοφάντησης και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ, ενόψει και των επικείμενων εκλογών. Ο πραγματικός χρόνος στην ειδησεογραφία των αστικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που διατίθεται για την προβολή της δράσης του ΚΚΕ είναι ελάχιστος και μόνο για να τηρούνται κάποια στοιχειώδη προσχήματα. Καθεστώς είναι, όχι μόνο να μην προσκαλούνται εκπρόσωποι του Κόμματος στα δελτία ειδήσεων και τις δημοσιογραφικές εκπομπές, αλλά και να γίνονται αναφορές σε βάρος του από εκπροσώπους άλλων κομμάτων και παρουσιαστές, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο. Ενώ στις εφημερίδες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα με κατασκευασμένα ρεπορτάζ, άθλιες συκοφαντίες και ψέματα.

Η αστική τάξη, οι αντιδραστικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις βλέπουν τον πραγματικό τους αντίπαλο στο πρόσωπο του ΚΚΕ, στην καθημερινή του δράση, στην πολιτική και τη στρατηγική του. Αποτελεί ταξική επιλογή της πλουτοκρατίας που έχει στην ιδιοκτησία της τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, η ακόμα πιο ανισότιμη μεταχείριση του ΚΚΕ, η μεγαλύτερη συσκότιση και διαστρέβλωση της πολιτικής του.

Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα:


Κατ' επάγγελμα συκοφάντες



Γράφει στο «ΒΗΜΑ» (ηλεκτρονική έκδοση 31/3) ο Αντ. Καρακούσης: «Το ΚΚΕ έχει το δικό του χαβά. Παλαιόθεν διεκδικεί την απαγκίστρωση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από την Ατλαντική συμμαχία, θέλει να ανατρέψει τον καπιταλισμό, οραματίζεται τον σοσιαλισμό και τη λαϊκή εξουσία, αλλά παρ' όλα αυτά μπορεί να πει κανείς ότι στην πράξη πολιτεύεται συντηρητικά και εσχάτως δεν υποστηρίζει μετά πάθους την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Οπως διακήρυξε η κυρία Παπαρήγα, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό στην παρούσα φάση για τους εργαζόμενους. Θα έλεγε κανείς ότι το ΚΚΕ ζει κι αυτό τις αντιφάσεις του και ότι παρά τη ρητορεία του για τη λαϊκή εξουσία συμβιβάζεται με το ρόλο της δύναμης διεκδίκησης».

Ξεκάθαρα σκόπιμη διαστρέβλωση της πεντακάθαρης θέσης του ΚΚΕ από τον Καρακούση, για να το διαβάλει και δημιουργήσει την εικόνα ενός κόμματος με αντιφάσεις στην πολιτική του (όπως όλα τα άλλα), άρα και αναξιόπιστο.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι θέση του ΚΚΕ είναι «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους». Δηλαδή, όχι αποδέσμευση με καπιταλισμό και επιστροφή στη δραχμή, αλλά αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική συμμαχία, με λαϊκή εξουσία. Επισημαίνοντας ότι μόνο αν συντρέχουν ταυτόχρονα όλες οι προϋποθέσεις που θέτει το ΚΚΕ, μπορούν οι εξελίξεις να είναι προς όφελος του λαού. Αυτή η προοπτική, ο λαός να πάρει την εξουσία αλλά και τα μέσα παραγωγής από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και να οργανώσει τη λαϊκή οικονομία με βάση τις δικές του ανάγκες είναι που φοβίζει την τάξη (από την οποία σιτίζεται ο Καρακούσης) και το ΒΗΜΑ, μια από τις εφημερίδες - όπλα της. Γι' αυτό δε διστάζουν με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.

Η οργανωμένη ανυπακοή τους τρομάζει



Για τη δήθεν «αποκάλυψη» ότι το ΚΚΕ δεν πλήρωσε το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, έγραψε ο Γ. Λακόπουλος στα ΝΕΑ και συγκεκριμένα: «Ερώτηση: Ισχύει ο νόμος που επιβάλλει το χαράτσι για τις κομματικές εγκαταστάσεις του Περισσού και την κατοικία της Παπαρήγα; Απ' ό,τι φαίνεται όχι. Δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν. Ο νόμος μάλλον είναι μόνο για... εθελοντές (...) Θα μπει τέλος στην ασυλία των κομμάτων έναντι των νόμων ή θα διαιωνίζεται; Απορία: Από τη στιγμή που ένα κόμμα και οι επικεφαλής του δεν πληρώνουν, γιατί να πληρώσουν οι υπόλοιποι; Γιατί να μην επικαλεσθούν όλοι την ίδια δικαιολογία και να τη σκαπουλάρουν; Γιατί ό,τι ισχύει - χωρίς συνέπειες - για το ΚΚΕ να μην ισχύει και για τους υπόλοιπους; Πιο απλά, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή θα φροντίσει να πληρώσουν όλοι, ή θα αλλάξει το νόμο και θα τους απαλλάξει όλους. Εφόσον το χαράτσι είναι φόρος, η άρνηση πληρωμής φόρου είναι φοροδιαφυγή. Και η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική δραστηριότητα».

Προφανώς γνωρίζει και αυτός ο αρθρογράφος του ΔΟΛ ότι το ΚΚΕ, που το παρουσιάζει ως... «φοροφυγά», πρωτοστάτησε για να εκφραστεί έμπρακτα η ανυπακοή στο συγκεκριμένο τέλος, που επιβλήθηκε με τον εκβιασμό «πλήρωσε γιατί θα σου κόψω το ρεύμα». Κάλεσε το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι, αλλά μόνο την αξία του ρεύματος και τα τέλη για δήμο και ΕΡΤ. Το ίδιο έκαναν τα χιλιάδες μέλη του και βέβαια η ΚΕ στην έδρα της, στον Περισσό. Οι Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, όπου πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, χάλασαν τον κόσμο με διαμαρτυρίες και δυναμικές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας ότι στο χέρι του λαού είναι να εμποδίσει το βάρβαρο μέτρο, παλεύοντας να ανατρέψει την πολιτική αυτών που το επέβαλαν και το εισπράττουν. Το κάλεσμα βρήκε τέτοια ανταπόκριση και η δύναμή του πολλαπλασιάστηκε και συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται.

Φοβούνται ο ΔΟΛ και συνολικά τα Μέσα των αστών την οργανωμένη ανυπακοή. Γι' αυτό ο Λακόπουλος επιτίθεται κατά του ΚΚΕ για να πει στο τέλος ότι το κράτος πρέπει «να φροντίσει να πληρώσουν όλοι». Δηλαδή, διά ροπάλου να επιβάλει την εφαρμογή κάθε αντιλαϊκού νόμου και να συντρίψει κάθε αντίσταση.
Τα ΝΕΑ έχουν αναλάβει, φαίνεται, εργολαβία τον αντικομμουνισμό. Ετσι, προχτές, έγραφαν για την απεργία των ναυτεργατών για ένα «σκληρό πόκερ πολιτικών και κομματικών ισορροπιών». Ισχυρισμό που συνοδεύουν, μάλιστα, με μια γελοιογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να δένει κάβους πλοίων σε λιμάνι, καλλιεργώντας τον ύπουλο συνειρμό ότι το ΚΚΕ αποφασίζει για λογαριασμό των ναυτεργατών. Ατιμη προπαγάνδα. Ασε που χρεώνει και τον ΣΥΝασπισμένο Νταλακογιώργο στο ΚΚΕ, σπέρνοντας σκόπιμες συγχύσεις, όπως τη σκόπιμη γενική αναπαραγωγή του απίθανου «τα κόμματα της αριστεράς», τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ. Ετσι, με ένα ολόκληρο δισέλιδο παλεύουν να πείσουν τον αναγνώστη ότι, αφενός, δεν είναι οι ναυτεργάτες που αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις, αφετέρου, οι κινητοποιήσεις τους δεν έχουν νόημα και είναι επικίνδυνες για την ανάπτυξη...
Βέβαια, από την... «αντικειμενική ενημέρωσή» τους απουσίαζαν εντελώς οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις με τις οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί κρυστάλλινα οι αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου λόγω τεράστιας ανεργίας και εξαντλητικών συνθηκών δουλειάς. Γιατί στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων. Αλλωστε, μαζί με το άθλιο ρεπορτάζ για την απεργία και τον αντικομμουνισμό τους, φιλοξένησαν ρεπορτάζ για τη ζημιά που θα πάθουν οι μεγαλοξενοδόχοι. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, που τους ώθησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δε θα κάνουν Πάσχα, τους είναι παντελώς αδιάφορο.

Τα δικά μας όπλα



Είναι βέβαιο ότι αυτή η αντιμετώπιση του Κόμματος από τα αστικά ΜΜΕ θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Τους φοβίζει ότι το ΚΚΕ δυναμώνει και κερδίζει νέες συνειδήσεις. Η επίθεση θα κλιμακωθεί και μάλιστα με τα πιο άτιμα μέσα.Τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο και οι απαντήσεις μας πρέπει να φτάνουν όσο πιο πλατιά γίνεται στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η καθημερινή μελέτη και η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», της ακροαματικότητας και της τηλεθέασης του «902» αποκτά ευρύτερη σημασία. Ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να επιλέγει για την ενημέρωσή του τα δικά του όπλα το «Ριζοσπάστη» και τον «902».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου