Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Στους καταπέλτες από σήμερα και για 48 ώρες





«Ολοι στους καταπέλτες»! Με το σύνθημα αυτό να κυριαρχεί σε όλα τα καράβια, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, οι ναυτεργάτες συμμετέχουν σήμερα αποφασιστικά στη 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Δίνουν αποστομωτική απάντηση στο όργιο εκβιασμών και απειλών που ήρθαν να προστεθούν στις συκοφαντίες και τα ψέματα σε βάρος του αγώνα τους, από το μαύρο μπλοκ εφοπλιστών, συγκυβέρνησης, όλων των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των μηχανισμών τους και διαμηνύουν ότι, όπως έχουν ήδη μετατρέψει σε κουρελόχαρτο το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, θα κουρελιάσουν και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα τους.

Είναι μια απεργία που φέρει ατόφια τα χαρακτηριστικά της ταξικής αναμέτρησης με τους εφοπλιστές, συνολικά τις δυνάμεις του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησής τους, που επιδιώκουν να διαλύουν έναν ολόκληρο κλάδο, να καταδικάσουν εργάτες, στεριάς και θάλασσας, σε μισθούς πείνας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως σηματοδοτεί και η κατάργηση του «Οίκου Ναύτου» και η ενσωμάτωσή του στον ΕΟΠΥΥ. Οι ναυτεργάτες υψώνουν αποφασιστικό «όχι» στην «απελευθέρωση» (άρση του καμποτάζ). Ενώ το διεκδικητικό τους πλαίσιο, για πληρώματα με συγκροτημένα δικαιώματα που θα εργάζονται σε πλοία σύγχρονα, ασφαλή, με φτηνά εισιτήρια που θα ταξιδεύουν καθημερινά, καλύπτοντας πλήρως τις λαϊκές ανάγκες, αναδεικνύει ότι ο αγώνας τους είναι υπόθεση όλου του λαού. Οτι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ακτοπλοΐα προς όφελος των εργαζομένων στα νησιά, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, φτωχών αγροτών, των επιβατών, όσο κουμάντο θα κάνουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Η αποφασιστικότητα των ναυτεργατών και η αδιαμφισβήτητη συσπείρωσή τους με τις ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τις δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποτυπώνεται και στη χτεσινή νέα απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ ότι η απεργία θα γίνει κανονικά. Εξέλιξη που ήρθε να εκθέσει ανεπανόρθωτα απέναντι στους ναυτεργάτες τους εγκάθετους των εφοπλιστών και της κυβέρνησης συνδικαλιστές της ΠΝΟ, οι οποίοι έφτασαν να συμμετέχουν ανοιχτά στη συκοφαντική εκστρατεία κατά της απεργίας, με κορύφωση τη χτεσινή ανακοίνωση των διοικήσεων 9 Ναυτεργατικών Ενώσεων που αποτελούν τη δύναμη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην οποία αναφερόταν ότι προχτές μετά τη συνάντηση που είχε η ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, η Εκτελεστική της δεν συνεδρίασε επειδή κατά την έναρξη της συνεδρίασης «εισέβαλαν» «ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ»! Και συνεχίζουν: «Θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή μελών μιας παρατάξεως στο χώρο όπου ελάμβανε μέρος η συνεδρίαση, για να μας επιβάλουν "δημοκρατικά" τις θέσεις τους και τον τρόπο της συζητήσεως». Ομως λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής κλήθηκαν από τους εκπροσώπους των ταξικών δυνάμεων να τοποθετηθούν ανοιχτά απέναντι στην απεργία και δεν είπαν «κιχ».

Σε δελτίο Τύπου των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ επισημαίνεται ότι οι εγκάθετοι προσπαθούν «να δικαιολογήσουν την υπονομευτική σε βάρος των ναυτεργατών δράση τους», «ψεύδονται ασύστολα» και «επιτίθενται με απύθμενο θράσος ενάντια στους ναυτεργάτες, στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα», επειδή, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ, πρωτοστατούν στην οργάνωση της απεργίας.
Επιδοτούν τους εφοπλιστές, ενώ αυτοί κουρελιάζουν τις Συμβάσεις

Οσον αφορά την προχτεσινή συνάντηση της ΠΝΟ με τους δύο υπουργούς, η απάντηση που «εισέπραξαν» οι ναυτεργάτες ήταν ξεκάθαρη. Απόρριψη των αιτημάτων τους. Για το μόνο που δεσμεύτηκε η υπουργός Αν. Διαμαντοπούλου ήταν ότι θα επιδοτηθούν οι εφοπλιστές με άλλα 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να «διευκολυνθούν» για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών τους οποίους έχουν απλήρωτους ως και 6 μήνες! Τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε η Αν. Διαμαντοπούλου προς τους εφοπλιστές «συνοδεύτηκαν» ταυτόχρονα και με αντικομμουνισμό. Οπως ανέφερε προχτές σχετικά με την απεργία, «συγκεκριμένα στελέχη της (σ.σ ΠΝΟ), που εκφράζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα, έχουν προειλημμένες αποφάσεις και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου εάν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία». Το ίδιο τροπάρι συνέχισε και χτες με νέα της δήλωση για τη ναυτεργατική απεργία, ότι: «Οπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ»!

Την ίδια στιγμή, η κατάφωρη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων από τους εφοπλιστές και η επιβεβαίωση του δίκιου του αγώνα των ναυτεργατών, αποδεικνύεται και από την επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν από χτες οι ναυτεργάτες του πληρώματος του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της εταιρείας ΛΑΝΕ. Η εταιρεία μόνο προς δέκα μέλη του πληρώματος οφείλει από δεδουλευμένα το ποσό των 106.500 ευρώ! Η ΛΑΝΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Οπως καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», παρόμοια είναι η κατάσταση που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών στα ακτοπλοϊκά πλοία. Εταιρείες δεν έχουν καταβάλει ούτε το δώρο των Χριστουγέννων!

«Είναι ανυπόστατοι - συνεχίζουν τα σωματεία - οι ισχυρισμοί της υπουργού ΑΑΝ Αν. Διαμαντοπούλου, η οποία παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα των ναυτεργατών, γιατί θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και τους εφοπλιστές».
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ ΝΑΤ


Απευθύνουν κάλεσμα κοινού αγώνα


Κάλεσμα κοινού αγώνα και αλληλεγγύης απευθύνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Συνταξιούχων ΝΑΝ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), με ανακοίνωσή τους, προς τους εργαζόμενους της χώρας, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και φτωχούς αγρότες των νησιών.

Η ανακοίνωση των σωματείων έχει ως εξής:

«Με αφορμή τη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μ. Τρίτη - Μ. Τετάρτη, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση άτιμης προπαγάνδας με στόχο να στρέψει τους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, ενάντια στους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους.

Προπαγάνδα που προσπαθεί να κρύψει ότι αυτή η πολιτική είναι που αύξησε τα εισιτήρια πάνω από 450% και 25% τις τελευταίες ημέρες, καθιστώντας απαγορευτικό για τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία, να μεταφερθούν στους τόπους καταγωγής τους, στα νησιά, κάνει απαγορευτικές τις διακοπές τους.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις, η ίδια πολιτική που μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις, αυξάνει τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Κυβέρνηση, τα κόμματα που τη στηρίζουν, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι απαιτούν να ζούμε και να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί για να κερδοσκοπούν ισοπεδώνοντας τη ζωή μας.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία, Ενώσεις των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και τα κανάλια των εφοπλιστών, συκοφαντούν τους ναυτεργατικούς αγώνες, ότι τάχα πλήττουν τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή των νησιών. Είναι πρόκληση! Ολοι αυτοί είναι εχθροί των νησιωτών, των μικρομεσαίων αγροτών, της λαϊκής οικογένειας.
Είναι οι ίδιοι που αφήνουν το χειμώνα νησιά χωρίς πλοία, επιβάλλουν στους ναυτεργάτες εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και μειωμένες οργανικές συνθέσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Προωθούν την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για να δρομολογούν τα καράβια όποτε θέλουν και όπως θέλουν με πανάκριβα εισιτήρια. Για να γεμίσουν τα πλοία με ανειδίκευτους και ανασφάλιστους ναυτεργάτες που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, θύματα του σύγχρονου δουλεμπορικού κυκλώματος, που θα πιέζονται να δουλεύουν όχι για να μεταφέρεται με ασφάλεια ο επιβάτης στον προορισμό του, αλλά για να διασφαλίζεται το μέγιστο δυνατό κέρδος του εφοπλιστή.
Είναι οι ίδιοι που μετατρέπουν την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα. Αφησαν τους 200.000 ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη, όπως και τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων στα άλλα Ταμεία, χωρίς γιατρούς και φάρμακα, καταδικάζοντας ζωές σε θάνατο. Λεηλατούν τα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.Είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ξαφνικά να προστατέψουν τους μικρομεσαίους αγρότες και την παραγωγή τους που δήθεν θα κινδυνεύσει με την απεργία των ναυτεργατών, όταν με την πολιτική τους και τα πανάκριβα ναύλα, τους οδηγούν στην καταστροφή, απορρίπτοντας τα αιτήματά τους για μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής, για πάγωμα των αγροτικών δανείων και διαγραφή των πανωτοκίων, για χορήγηση άτοκων καλλιεργητικών δανείων με 3ετή περίοδο χάριτος, για επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στον αγρότη παραγωγό και όχι στους εφοπλιστές.
Οι ναυτεργάτες υπερασπίζοντας τις ανάγκες των οικογενειών τους και συνολικά του λαού, αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Παλεύουν ενάντια στη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, που σε ό,τι αφορά τους ναυτεργάτες περνάει μέσα από την κατάργηση του Οίκου Ναύτη και τη μεταφορά του στον ΕΟΠΥΥ. Αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική προστασία για όλους τους εργαζόμενους. Παλεύουν για να μπορούν οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες, να ταξιδεύουν με πλοία σύγχρονα, ασφαλή, 365 μέρες το χρόνο, με φτηνά εισιτήρια και με πληρώματα που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, συνδικαλιστική εκπροσώπηση και θα είναι σε θέση να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και φτωχούς αγρότες των νησιών και τους καλούμε σε κοινό αγώνα και αλληλεγγύη. Δεν ευθύνονται οι ναυτεργάτες και ο αγώνας τους για τα προβλήματα που πνίγουν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών».


Να μην περάσει η συκοφαντία και η τρομοκρατία


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ανακοίνωση της Α. Διαμαντοπούλου:

«Η υπουργός της συγκυβέρνησης εκτοξεύει για μια ακόμα φορά συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ που υπερασπίζεται το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κόντρα στους λυσσασμένους μισθοφόρους των εφοπλιστώνμ που είναι συγκυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ας σκεφτούν ότι αυτή η επίθεση γίνεται από εκείνους που ψήφισαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και επιφυλάσσουν στο λαό μεγαλύτερη βαρβαρότητα. Πρέπει να σταθούν στο πλάι των ναυτεργατών, να μην περάσουν οι συκοφαντίες, οι απειλές και η τρομοκρατία της συγκυβέρνησης».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σαν μια γροθιά όλοι με τους ναυτεργάτες



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή για την απεργία της ΠΝΟ, τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 
«Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη δουλειά και την επιβίωση. Η επίθεση που εξαπολύεται από τους εφοπλιστές, τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου στη διήμερη απεργία των ναυτεργατών είναι θρασύτατη.

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη που τσακίζει νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους. Οι ίδιοι που αυξάνουν τα ναύλα, προωθούν την ανασφάλιστη, μαύρη εργασία στα πλοία θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, μειώνουν δρομολόγια και τσακίζουν συνολικά το εργατικό λαϊκό εισόδημα, παριστάνουν τους υπερασπιστές των νησιωτών και των εργαζομένων.

Η απεργία των ναυτεργατών, όπως και κάθε απεργιακή κινητοποίηση κάθε κλάδου εργαζομένων, ασφαλώς και έχει συνέπειες. Την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία των νησιωτών, των ταξιδιωτών και της αγροτιάς την έχει η κυβέρνηση που χτυπάει αλύπητα τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων προς όφελος των εφοπλιστών και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ειδικά οι μικροί παραγωγοί αγρότες, οι νησιώτες, καθώς και οι ταξιδιώτες, πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους στους πραγματικούς υπεύθυνους, την κυβέρνηση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Να απαιτήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών. Να σταθούν σα μια γροθιά, να συμπαραταχθούν με τους απεργούς ναυτεργάτες και να αντιπαλέψουν από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας».




Αθλια αντιναυτεργατική ορχήστρα



Μια εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εφοπλιστών και συνολικά των καπιταλιστών που εχθρεύονται τους εργατικούς αγώνες, έστησε χτες ο ΣΚΑΪ με τον Ν. Ευαγγελάτο, σε μια προσπάθεια να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει την απεργία των ναυτεργατών. Στο στούντιο καλεσμένος εκ μέρους των ακτοπλόων εφοπλιστών ήταν ο πρόεδρός τους Α. Βεντούρης, ο οποίος επιτέθηκε με αθλιότητες σε βάρος του προέδρου της ΠΕΜΕΝ, Σ. Τσιμπόγλου. Μέχρι και τις γελοιότητες για τα «γκούλαγκ» επιστράτευσε, όταν στριμώχτηκε από τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ο εφοπλιστής Βεντούρης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου και προσπαθώντας να κρύψει τα ασύλληπτα πλούτη που οι εφοπλιστές έχουν συσσωρεύσει ληστεύοντας το μόχθο των ναυτεργατών, ήθελε τάχα να μάθει την αμοιβή των ναυτεργατών που είναι συνδικαλιστές. Είναι βολική για τους μεγαλοεργοδότες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, η βρώμικη προπαγάνδα ότι όλοι οι συνδικαλιστές έχουν παχυλούς μισθούς και είναι εξαγορασμένοι. Βολική, γιατί έτσι μπορούν να κρύβουν τη νόμιμη κλοπή στην οποία συστηματικά επιδίδονται σε βάρος των εργατών αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αλήθεια, γιατί δε λέει ο κ. Βεντούρης και κάθε Βεντούρης: Πόση είναι η περιουσία που ο ίδιος κι η τάξη του απέκτησαν από την απλήρωτη εργασία χιλιάδων ναυτεργατών; Από τα εκατομμύρια ευρώ που τσεπώνουν μόνο από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές; Από τις προκλητικές φοροαπαλλαγές, για καύσιμα κτλ; Από... από ... από ... Αλλά για όλα δε βγάζουν τσιμουδιά.



Οταν δε ο εκπρόσωπος των εφοπλιστών εξάντλησε το αντεργατικό και αντιΚΚΕ υβρεολόγιό του και ακυρώθηκε στην κυριολεξία από την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, ανέλαβε ένας δημοσιογράφος του σταθμού να πει τα ίδια, με άλλα λόγια. Αμέσως μετά, ακολούθησε συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη, που έχει πιάσει στασίδι στον ΣΚΑΪ και η οποία, σαν να επικύρωνε τα συμφωνημένα με τον Ευαγγελάτο, ρωτούσε αν «θα μιλήσουμε παρακάτω για το ΚΚΕ και την απεργία», για να πει και αυτή στην συνέχεια το ποίημά της.


Στην ίδια ρότα το ΜΕΓΚΑ αφού έβγαλε στο κεντρικό του δελτίο τους εκπροσώπους των καπιταλιστών αγροτών της Κρήτης να πουν ότι χάνουν 15 εκατομύρια ευρώ τη μέρα, (για τους εργάτες τους δε νοιάζονται ούτε για τους φτωχούς αγρότες που φυτοζωούν), των μεγαλοξενοδόχων που έχουν εργαζόμενους με μαύρη εργασία και δε νοιάζονται για την αναψυχή του λαού, έβγαλε και τους εκπροσώπους της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν για καταστροφή της οικονομίας και το τι θα γίνει μετά τις εκλογές από τις απεργίες τις οποίες χαρακτήρισαν χάος, κατηγορώντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους, που στέλνουν στην εξαθλίωση, ούτε λίγο ούτε πολύ ως καταστροφείς της οικονομίας, όταν ήδη τους έχουν καταστρέψει. Στην ίδια ρότα το πάνελ των δημοσιολόγων του ΜΕΓΚΑ κατηγόρησε την απεργία για ακραία κίνηση, (Τρέμη), να λοιπόν τι θεωρούν άκρα, τους εργάτες που διεκδικούν κόντρα στους εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους, ο άλλος ανεκδιήγητος δημοσιολόγος να μιλά για παραλογισμό την ώρα που χρειάζεται ύψιστος πατριωτισμός για να σωθεί η χώρα από την κρίση, (Πρετεντέρης), και όλοι μαζί να κατηγορούν τους ναυτεργάτες ότι θα βουλιάξουν την αγορά που τη βουλιάζει η κρίση, όταν ήδη ο λαός βρίσκεται σε εξαθλίωση. Και μέσα σε όλα η αναπαραγωγή της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, γιατί τάχα δεν είναι τα οξύτατα προβλήματα των ναυτεργατών για τα οποία αποφάσισαν την απεργία, (από 100.000 ναυτεργάτες Ελληνες, σήμερα υπάρχουν μόνον 20.000 και απ' αυτούς οι 5.000 είναι άνεργοι, πολλοί είναι απλήρωτοι για μήνες, το ΝΑΤ βουλιάζει, ενώ είναι ψέμα η κυβερνητική προπαγάνδα ότι αυξήθηκαν οι μισθοί τους), αλλά το ΚΚΕ για πολιτικούς λόγους. Στην ίδια ρότα και τα άλλα αστικά ΜΜΕ. Εφτασε η «Ημερησία» να γράφει ότι η ΠΝΟ καταστρέφει την οικονομία!




Είναι αισχροί και αδίστακτοι. Ο στημένος τρόπος με τον οποίο αστοί και ΜΜΕ χτυπάνε και συκοφαντούν τους εργατικούς αγώνες, βγάζει μάτι. Να πληρώσουν και στην κάλπη. Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες, μαύρο στους εχθρούς των εργαζομένων και του λαού, πανίσχυρο ΚΚΕ για να χάσουν τον ύπνο τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου