Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πουλήθηκε η Οξυά!





Σε τιμή… ευκαιρίας πουλήθηκε το ελληνικό νησί της Οξυάς σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.
                 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, το πανέμορφο μικρό νησί του Ιονίου,στο σύμπλεγμα των Εχινάδων απέναντι από το Δέλτα του Αχελώου πουλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και όχι 6,9 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν η αρχική του τιμή. Μπορεί η πώληση των ιδιωτικών ελληνικών νησιών να έχει μείνει στάσιμη τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο, η εισαγωγή των υψηλότερων φόρων έχει οδηγήσει σε μια ξαφνική αύξηση του ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να ρίξουν τις τιμές, για να απαλλαχτούν από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με το «Vladi Private Islands» το ακατοίκητο νησάκι της Οξυάς είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται, ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000, δεν αποκλείεται κάποιο τμήμα του νησιού ν' αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί, εξάλλου γιατί άλλωστε να το αγόρασαν οι Καταριανοί αν όχι για αυτό.
Η Νήσος Οξυά ανήκει στο ενιαίο οικοσύστημα του Δέλτα του Αχελώου, διοικητικά όμως, ανήκει ατο Νομό Κεφαλληνίας. Eίναι ένα βραχώδες νησί μέσα στο Δέλτα του Aχελώου και καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και Θαμνόκεδρα (Juniperus sp.). Στο νησί αυτό υπάρχει μια αποικία από Γύπες. Eίναι ο χώρος που φωλιάζουν επίσης ο Φιδαετός, ο Πετρίτης και άλλα αρπακτικά, ενώ το χειμώνα τακτικά κάνουν την εμφάνισή τους ο Mαυρόγυπας και ο Bασιλαετός. Πάνω στο νησάκι υπάρχει και λειτουργεί ένας παλαιός φάρος, που σηματοδοτεί και την είσοδο στο Πατραϊκό Κόλπο. Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1899. Το ύψος του πέτρινου πύργου του είναι 8 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 71 μέτρα.



αναδημοσίευση από Γη και Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου