Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Πλημμύρισε η πύλη του εργοστασίου αλληλεγγύη


Πλήθος κόσμου πήρε μέρος στη συναυλία της Κυριακής. Το ΠΑΜΕ παρέδωσε την τρίτη δόση από την οικονομική βοήθεια που συγκεντρώνει.










Δυνατά, με ταξικό παλμό, γεμάτο τραγούδια ήχησε το μήνυμα της αλληλεγγύης - το μεσημέρι της Κυριακής - στο σκληρό αγώνα των απεργών χαλυβουργών που μπήκαν πλέον στον 6ο μήνα και συνεχίζουν μέχρι τη νίκη. Η συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε το σωματείο των χαλυβουργών στάθηκε αφορμή, για να πλημμυρίσει και πάλι η πύλη του εργοστασίου εργατόκοσμο, νέους, γυναίκες, συνταξιούχους. Βρέθηκαν στο πλευρό των χαλυβουργών, ξεκαθαρίζοντας και πάλι ότι «ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας». Και αυτή η αλληλεγγύη εκφράστηκε και καλλιτεχνικά με νότες και τραγούδια που απλώθηκαν στο χώρο καθώς για μια ακόμα φορά τραγουδιστές και μουσικοί του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, δήλωσαν την αλληλεγγύη τους με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια από τους Μπάμπη Γκολέ, Μανώλη Δημητριανάκη, Γιώργο Ζορμπά, Κώστα Σταυρόπουλο, Γιώργο Σαρρή, Μάριο Παπαδέα, Μαρία Δεναξά, ξεσήκωσαν χαλυβουργούς και συγκεντρωμένους.



«Είμαστε περήφανοι που κρατάμε ακόμα. Είμαστε ήδη νικητές, γιατί ο ηρωικός αγώνας που δίνουμε είναι σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί, θα παλέψουμε μέχρι τέλος και να είστε σίγουροι ότι θα βγούμε νικητές», τόνισε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου καλωσορίζοντας στη συναυλία. Από εκεί ανακοίνωσε και την τρίτη δόση που παρέδωσε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ από τη συμμετοχή στην πανελλαδική εξόρμηση του σωματείου για την οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών.



Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)και η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας (SPF) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για τη στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών αύριο Τετάρτη στις 12.30 στην ΕΣΗΕΑ. Οι δύο οργανώσεις θα μεταφέρουν από τη Γαλλία και θα παραδώσουν στους απεργούς χαλυβουργούς ποσότητες τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης.


Συνεχίζονται οι προκλήσεις της κυβέρνησης

Ο εμπαιγμός στον αγώνα των χαλυβουργών από την κυβέρνηση την ίδια στιγμή που έχει γεμίσει με προνόμια την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», αποκαλύφτηκε πάλι χτες το πρωί. Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του σωματείου βρέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος που, αν και είχε ζητήσει συνάντηση για το θέμα του λιμανιού, δε βρέθηκε ούτε ένας ... διευθυντής «διαθέσιμος». Αμέσως μετά, βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου σε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη, του έθεσαν τις συνεχόμενες «υποσχέσεις» για «διακομματική» και «κυβερνητική σύσκεψη» και επανέλαβαν τα αιτήματα που έχουν θέσει χωρίς να πάρουν απάντηση. Και στα δύο υπουργεία, πάντως, οι συνδικαλιστές διαμήνυσαν ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα τους βρουν μπροστά τους με μαζικές συγκεντρώσεις.

Νωρίς χτες το πρωί, τα γνωστά μετρημένα τσιράκια της εργοδοσίας και επίδοξοι απεργοσπάστες εμφανίστηκαν στην πύλη και πάλι προκλητικοί. Μαζί με διευθυντές του εργοστασίου θέλησαν να μπουν και αυτοί στο εργοστάσιο για να ...πιάσουν δουλειά. Η περιφρούρηση απάντησε αποφασιστικά στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας αποχώρησαν με απειλές για μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου