Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα και καλή τύχη



1. Η εξέγερση δεν περιμένει τη συντέλεια του κόσμου για να εκδηλωθεί. Δεν πιστεύει, όπως ο Απόστολος Παύλος για την Παλαιά Διαθήκη, ότι είναι εκπληρωμένη και αποπερατωμένη. Η εξέγερση είναι ο ταραγμένος κύκλος των ημερών, το απώτερο μέλλον μας.
2. Ανάσταση κάθε νεκρής γλώσσας των σκοτεινών και φοβισμένων ανθρώπων. Γι' αυτούς ο λόγος του Ιησού έρχεται μέσα από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο: «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην, ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν, ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής, και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού».
3. Πληγωμένη και δύσπιστη η κοινή γνώμη βαδίζει μέσα στο Πάσχα σ' έναν πόλεμο χαρακωμάτων απέναντι στην εμμονή των Ευρωπαίων να μας αφανίσουν. Ξεπερνάμε την απάθεια που τα γνωστά γουρούνια την ερμήνευαν ως συγκατάθεση στο θεάρεστο έργο τους. Η υπόθεσή μας επανέρχεται συνοδευόμενη από την απαραίτητη υπερβολή απέναντι σε κάθε απάτη.
4. Ο τρόπος που ο Βενιζέλος ζήτησε συγνώμη από το πανελλήνιο πριν αποχωρήσει προς την ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ, ξύπνησε μέσα μου το χειρότερο πνεύμα. Ελεεινή συγνώμη, ανθεκτική σαν ταφόπετρα για τα άμοιρα θύματά του. Η μεταμόρφωση του κυρίου Βαγγέλη είναι αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου να μην πάνε χαμένα τα ερείπια της όψιμης περιόδου των Πασόκων.
5. Ως επαγγελματίες χριστιανοί, οι Ακροδεξιοί παρεμβαίνουν για να διαλύσουν κάθε σύγχυση γύρω από τη λειτουργία της θρυλικής δικαιοσύνης μας. Η συνεισφορά τους ειδικά στον τομέα άμεσης τιμωρίας των μεταναστών πρέπει να βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Από τη στιγμή που η λύση των στρατοπέδων που συνέλαβε το παιδί - τραύμα του ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδης για τον εγκλεισμό των μεταναστών αποδεικνύεται άχρηστη, επιβάλλεται να πέσουν στο υπουργικό τραπέζι οι προτάσεις της Χρυσής Αυγής. Εχουμε λοιπόν και λέμε: καρφί στο αυτί, κάψιμο από τα σωθικά, κλουβί από την Τζαμάικα, κόψιμο λαιμού, κρέμασμα από αλυσίδες, ξεροτηγάνισμα, ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου, πρέσα, πριόνισμα στα δύο, στην μπούκα του κανονιού, σύρσιμο στην καρίνα, τροχός, φάλαγγα.
6. Το Πάσχα τούτο μέσα μου μια σκοτεινή γιορτή. 

                                            του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου