Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ


Από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου πήραμε την παρακάτω επιστολή - καταγγελία προς το Υπουργείο  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ        Αρ. Πρωτ. 13
Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ         Μεσολόγγι 02 /04/12

ΠΡΟΣ

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Γραφείο Υπουργού Κας Άννας Διαμαντοπούλου

Κυρία Υπουργέ

Στο Λιμένα Μεσολογγίου δημοπρατήθηκε χώρος προκειμένου να κατασκευαστεί τουριστικός λιμένας (Μαρίνα). Πράγματι μετά από διεθνή διαγωνισμό υπεγράφη σύμβαση το 2009, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (εκπρόσωπος ο τότε Υπουργός τουρισμού Κ. Μαρκόπουλος) και της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ» με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ» και με αριθμό μητρώου ανωνύμων εταιρειών 66773/10/Β/08/11.
Η εταιρεία Ολλανδικών συμφερόντων είχε την υποχρέωση βάση της σύμβασης να επενδύσει σε λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις 8 εκατομμύρια ευρώ και σε διάστημα 2 ετών να ολοκληρώσει το έργο.
Απεναντίας οι επενδυτές με την ανοχή του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας (πρόεδρος Κ.Σταράμος) προχώρησαν στην εκμετάλλευση του χώρου (εργοτάξιο) χωρίς απολύτως καμία άδεια, χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα ως πάρκιν σκαφών. Και ως πάρκιν σκαφών άρχισαν την εκμετάλλευση του χώρου καταστρατηγώντας την σύμβαση που υπέγραψαν.
Έγιναν παράνομα κτήρια, παράνομη σύνδεση με την αποχέτευση όπως καταγγέλλουν υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, έγιναν και ατυχήματα τα οποία αποσιώπησαν.
Η περιοχή μας και η χώρα δυσφημείται διεθνώς.
Γίνονται συντηρήσεις σκαφών χωρίς απολύτως καμία άδεια με αποτέλεσμα την ρύπανση του λιμανιού (μοράβιες, υφαλοχρώματα κλπ). Όλα αυτά με την ανοχή του Λιμενικού Ταμείου και του Υπολιμεναρχείου.
Οι «επενδυτές» αγνοώντας προκλητικά την σύμβαση που υπογράψανε, εκμεταλλεύονται συμβόλαια 400 και πλέον σκαφών, υποσχόμενοι υπηρεσίες οργανωμένης «μαρίνας», ενώ ο χώρος είναι εργοτάξιο!!
Κυρία Υπουργέ, όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες σκαφών, ξένοι κατά 99%, είναι εξαπατημένοι, αν συμβεί το οτιδήποτε (έχουν συμβεί διάφορα) είναι εκτεθειμένοι και ανασφάλιστοι από την στιγμή που δεν βρίσκονται σε οργανωμένη μαρίνα, αλλά σε εργοτάξιο!!
Οι «επενδυτές» εδώ και τρία χρόνια κονομάνε παράνομα (δηλώσαν για το 2010 πάνω από 500.000 € έσοδα), επενδύουν ελάχιστα και το Λιμενικό Ταμείο μαζί με το Υπολιμεναρχείο τους διευκολύνουν προκειμένου νε συγκεντρώσουν τα 8 εκ, αντί να τους εκδιώξουν ως έκπτωτους.
Προσφάτως ο νέος πρόεδρος του Λ.Τ Πάνος Παπαδόπουλος της «Αριστεράς και της Προόδου», ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είναι μέλος της Λιμενικής Επιτροπής, με δημόσια δήλωση του, αναφέρθηκε σε «τακτοποίηση» του ζητήματος!!
Εμείς πληροφορηθήκαμε από το γραφείου του Υφυπουργού κ. Αλιβιζάτου ότι δεν υφίσταται η σύμβαση όλα αυτά τα χρόνια και ότι οι επενδυτές θα έπρεπε να απομακρυνθούν και να επαναδημοπρατηθεί ο χώρος. Η αλληλογραφία μας με την δημόσια διοίκηση προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Μεσολογγίου στην οποία καταθέσαμε.(υποθ.Β11/902)
Τώρα πως εννοεί ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ουσιαστικά διάδοχος του Κ.Σταράμου ελέω του Γ. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλου, την «τακτοποίηση», δεν μπορούμε να το καταλάβουμε..
Πιστεύουμε ότι αξίζει να ασχοληθείτε με το ζήτημα αυτό.

Στην διάθεση σας Για το Δ.Σ του Ν.Ο.Μ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κανής                           Πάνος Κουρούκλης

 Τηλ. Επικοιν.6972544680

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
Ταχ. Διευθ.: Λιμάνι 30200, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,

Τηλ. 26310-23446, FAX: 26310-26970 E-mail: nommes@live.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου