Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ετοιμάζουν Συνέδριο νοθείας, παρανομίας και περιφρόνησης της θέλησης των εργαζομένων


                      ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ 



                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με εισήγηση της λεγόμενης επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να διαγράψει όλους τους συνέδρους 15 Σωματείων επειδή τα Σωματεία αυτά έκαναν... το έγκλημα να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους !!
Την ίδια στιγμή η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ψήφους των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποφάσισε να δώσει κάλυψη στη ΠΟΕ-ΟΤΑ λέγοντας πως είναι δικαίωμα της Ομοσπονδίας να ρυθμίζει τα του οίκου της. Ετσι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε ανοιχτό πραξικόπημα και νόθο Συνέδριο αποκλείοντας πάνω από 100 αντιπροσώπους από τα συγκεκριμένα Σωματεία ενώ εκκρεμεί να αποκεφαλίσουν άλλα 6 Σωματεία στα οποία επίσης ψήφισαν οι συμβασιούχοι.
Τονίζουμε ότι στα εν λόγω Σωματεία οι Συμβασιούχοι ψήφισαν με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων ή με βάση το Καταστατικό τους.
Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έμεινε εδώ. Αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας και Σωματεία που στο Καταστατικό τους αναφέρουν ότι δέχονται ως μέλη όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας (Ικαρία, Β. Εύβοια) όπως επίσης αρνήθηκε να εγγράψει και το κλαδικό Συνδικάτο Αθήνας στους ΟΤΑ.
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ παίρνουν αυτά τα μέτρα και οργανώνουν Συνέδρια που νοθεύουν την ψήφο και την θέληση των εργαζομένων σε μια περίοδο όπου δυναμώνει η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, σε μια περίοδο όπου ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, όπου έρχεται ο οδοστρωτήρας των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της Τοπικής Διοίκησης και οι Επιχειρηματικοί Ομιλοι διεκδικούν το φιλέτο και απαιτούν συναίνεση και υποταγή.
Καταγγέλουμε σε όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, σε όλη την εργατική τάξη τις μεθοδεύσεις αυτών των Συνδικαλιστικών ηγεσιών ως πρακτικές επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καλούμε τους αντιπροσώπους του 41ου Συνέδριου της ΠΟΕ - ΟΤΑ να αποτρέψουν κάθε μεδόθευση, κάθε εξέλιξη για ένα νόθο Συνέδριο. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να επιβάλουν ένα γνήσιο, αντιπροσωπευτικό Συνέδριο κατοχυρώνοντας το αυτονόητο δικαίωμα των Σωματείων να αποφαζίσουν τα ίδια μέσα από τα όργανά τους και τις Γενικές τους Συνελεύσεις από ποιους θα εκπροσωπούνται.
Οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ένα πράγμα ας γνωρίζουν καλά:
Καμιά νοθεία, κανένα πραξικόπημα στο εργατικό κίνημα δεν έμεινε αναπάντητο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου