Κυριακή 1 Απριλίου 2012

66ος Δρόμος Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (προκήρυξη)

                              φωτογραφία από την εκκίνηση του περσινού δρόμου.


Το Σάββατο 7 Απρίλη του 2012 διεξάγεται ο ιδιαίτερα δημοφιλής σε αθλητές από όλη την Ελλάδα Δρόμος Θυσίας που ξεκινάει από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος και καταλήγει μπροστά από τον Κήπο των Ηρώων. Η πραγματική απόσταση είναι 9.400 μέτρα και όχι 9.800 όπως μάλλον εκ παραδρομής γράφεται στη προκήρυξη.
                     ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 66ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του, από το 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας - το Μεσολόγγι - , αγώνα δρόμου με την ονομασία , «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 66ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 7-4-2012 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 16:00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο, και τερματισμός είναι ο Τύμβος των Αθανάτων Νεκρών στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας. Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 μέτρα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 66ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας, καθώς και μεμονωμένοι αθλητές . Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας με δική τους ευθύνη .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραπτές
( υπόδειγμα που επισυνάπτεται) στη διεύθυνση:
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ( ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ)
ΚΑΨΑΛΗ 25 Τ.Κ. 30200 Μεσολόγγι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης , ως παρακάτω:
Θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους λεωφορείου (ή λεωφορείων) που θα ξεκινήσει από την Αθήνα ( Σάββατο 7/4/2012 ώρα 09:00 π.μ. – Πλατεία Καραϊσκάκη ). Επίσης καλύπτονται τα έξοδα του λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Πάτρα με την ευθύνη του Συνδέσμου Υγείας Αχαΐας.
Καλύπτεται το εισιτήριο από λεωφορείο του ΚΤΕΛ αφού προσκομιστεί η απαραίτητη απόδειξη του ΚΤΕΛ εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.
Σύνδεσμοι Δρομέων Υγείας άλλων πόλεων που επιθυμούν να συμμετέχουν μαζικά , να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ κ. Γιώτη Ασημάκη στα τηλέφωνα : 
26310 28071 – 6977077574 , fax 26310 28071.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 66ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

Σάββατο 7/4/2012

Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος ώρα 14:30 το απόγευμα μπροστά από την Δημοτική Πινακοθήκη –πρώην Δημαρχείο- (Πλατεία Μπότσαρη ) όπου θα περιμένει τους αθλητές μισθωμένο από το Δήμο λεωφορείο , για τους αθλητές που δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης .
Δηλώσεις συμμετοχής 
στη Γραμματεία του Δρόμου 
ώρα 15:00
Όρκος αθλητών 
ώρα 15.45
Εκκίνηση 66ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ 
ώρα 16.00 


Κυριακή 8/4/2012


Απονομή επάθλων 
ώρα 11.30 
Η απονομή επάθλων γίνεται στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές – τριες θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο που έχει μεριμνήσει να κρατήσει η Οργανωτική Επιτροπή του Δρόμου για την απονομή των βραβείων τους .

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ
- 1ος Νικητής /τρια
Αναγράφεται το όνομά του και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης του ήρωα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΗ.
Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.
Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις(3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ι.Π. Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.
- 2ος και 3ος Νικητής/τρια
Λαμβάνουν α) διπλώματα και β) μετάλλια
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Η διοργάνωση του 66ου Δρόμου Θυσίας οργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και τον Γ.Σ.ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ Μεσολογγίου.
2. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διοργάνωση , μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο κ. Γιώτη Ασημάκη από 08.00-14.00 στα τηλέφωνα 
26310 28071 , fax 26310 28071 και στο κιν. 6977 077574 .

                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                              Ι. Π. Μεσολογγίου

                        Κατσούλης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου