Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η Περιφέρεια Αττικής πρωτεργάτης στα προγράμματα φτώχειας και ανακύκλωσης της ανεργίας


             ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

            
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
         
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

                          

 
Η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής πρωτεργάτης στα προγράμματα φτώχειας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά τις εγκρίσεις - αποφάσεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, για ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ και για 5μηνα προγράμματα εργασίας μέσω ΜΚΟ, τώρα έχουμε και πάλι νέα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας.
Η Περιφέρεια Αττικής πήρε απόφαση να προχωρήσει σε προσλήψεις 5μηνης διάρκειας έναντι 490 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ηλικία πάνω από 25 χρόνια και 427ευρώ για όσους έχουν ηλικία κάτω από 25 χρόνια.
Η Περιφέρεια Αττικής όπως και όλη η Τοπική Διοίκηση, που υμνεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης πρωτοστατούν και συμμετέχουν σε όλα αυτά τα ευρωενωσιακά προγράμματα και μάλιστα διατυμπανίζοντας το !!!, «γιατί αφενός προωθείται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, με προτεραιότητα αυτών που διαβιούν σε οικογένειες γωρίς κανέναν εργαζόμενο και αφετέρου γιατί προωθείται η κάλυψη κοινωνικών αναγκών με παράλληλη τη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», σύμφωνα με την προκήρυξή της για 170 ωφελούμενους ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.
Στην ουσία όμως διευκολύνουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Σπάνε το χαρακτήρα της μόνιμης εργασιακής σχέσης. Αξιοποιούν τη μεγάλη στρατιά των ανέργων που η πολιτική τους δημιούργησε, ρίχνουν μισθούς και μερο=κάματα. Βάζουν τους μόνιμους να βλέπουν στον άνεργο τον σφετεριστή της δουλειάς τους, ειδικά τώρα με τα μέτρα διαθεσιμότητας - απολύσεων.
Τη στιγμή, δηλαδή, που κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες οδηγούν χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου με μόνιμη δουλειά στην έξοδο και κατ' επέκταση στη μόνιμη ανεργία, φτιάχνουν προγράμματα για προσωρινές προσλήψεις, για να μπαλώσουν με αυτόν τον τρόπο και τις ανάγκες που υπάρ-χουν σε ανθρώπινο δυναμικό!

Η Περιφέρεια Αττικής πιστή τόσα χρόνια στην προώθηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας (μόλις προσλήφθηκαν 30 εργαζόμενοι με 2μηνες συμβάσεις για απασχόληση στο Πεδίο Άρεως) πρωταγωνιστεί και σ’ αυτό το Πρόγραμμα, όπως στη δημιουργία Θερμοκοιτίδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, σε Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την προώθηση της καινοτομίας, με την υποστήριξη της επαγγελματικής εκκίνησης νέων επιχειρηματιών και γενικότερα στη προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της αγοράς και της εκπαίδευσης κ.α.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, είναι ένας δρόμος σκληρού αγώνα.
Τα αποτελέσματά του εξαρτώνται από την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών ενάντια στην ανάπτυξη που επιβάλλουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
Στο δρόμο αυτού του αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των λαϊκών μας αναγκών καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους που θα έρθουν στην Περιφέρεια Αττικής και τους καλούμε να παλέψουμε μαζί 

για όλα αυτά που μας ενώνουν, ενάντια σε όλους αυτούς που μας χωρίζουν. 

                          Αθήνα, 12 Νοέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου