Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προς ΣΥΡΙΖΑ και ΔΟΛ: Είστε πολύ «μικροί» και άθλιοι για να βάζετε στο στόμα σας τον Στάλιν και τον ΖαχαριάδηΜε αφορμή το τσίρκο οπορτουνίστα που παίζεται όλη αυτήν την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους Τατσόπουλους, τους Μουλόπουλους και τους Σκουρλέτηδες αναδημοσιεύουμε δύο κείμενα που βρήκαμε στο blog Revolution Now. Πρώτο το άρθρο της Κ.Αλεξάνδρου απ' το 902.gr και δεύτερο την ανάρτηση του blog Fadomduck2.

Αντεγκλήσεις με κοινά επιχειρήματα και κοινή συνισταμένη τον αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό. 

Πηγή: 902.gr
Της Κικής Αλεξάνδρου.

«δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το σημερινό μνημονιακό - μιντιακό...».
«νεοσταλινικές ύαινες...».
«ο ζαχαριαδισμός και ο σταλινισμός ήταν πολύ σκληρές καταστάσεις...».
«τακτικές τύπου Ζαχαριάδη...».


Οι παραπάνω είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις που έχουν αυτές τις μέρες ΣΥΡΙΖΑ - «ΝΕΑ» και Μουλόπουλος - Τατσόπουλος. Η πρώτη φράση ανήκει στον Αλ. Τσίπρα, η δεύτερη στον αρθρογράφο των «ΝΕΩΝ», Ηλία Κανέλλη, η τρίτη στον Π. Σκουρλέτη και η τέταρτη στον Π. Τατσόπουλο. Σκοπίμως έχει αφαιρεθεί η συνέχεια της πρότασης. Δεν παίζει κανένα ρόλο.
Εκείνο που φαίνεται, παρά τις διαφορές, είναι η ενιαία γραμμή, επιχειρηματολογία, συνθηματολογία, συμβολισμός, που επιλέγουν και οι δυο, είτε υπηρετούν το σύστημα από την σκοπιά της δημοσιογραφίας, είτε από αυτή της πολιτικής. Είτε πρόκειται για παραδοσιακούς υποστηρικτές της πλουτοκρατίας, είτε για επίδοξους διαχειριστές των συμφερόντων της, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κοινή τους συνισταμένη είναι ο αντικομμουνισμός, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα, του ηγέτη αυτής της οικοδόμησης. Άλλωστε, αυτή η κοινή συνισταμένη αποτελεί ομολογημένη ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία όλοι οι προαναφερόμενοι παίχτες του σόου, υπηρετούν με όλη τους την ψυχή.
Δε μας εκπλήσσει. Η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, το χτύπημα κάθε ριζοσπαστισμού πάει χέρι - χέρι με τη συκοφάντηση της σοσιαλιστικής προοπτικής. Και αυτήν την επίθεση η αστική τάξη την εξαπολύει με όλα τα μέσα που έχει στα χέρια της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρα διαλέξει στρατόπεδο εντάσσοντας τον εαυτό του σε αυτά τα «μέσα». Γι' αυτό και ένα μέρος των εξετάσεων που δίνει στο σύστημα είναι και η χολή που πρέπει να χύνει στην ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.
Όλα τα υπόλοιπα αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, όπως το να μιλάει και ο Π. Τατσόπουλος για «τακτικές τύπου Ζαχαριάδη» ή να ισχυρίζεται ότι δεν έχει το «σύνδρομο Πλουμπίδη». Όπως και το να λέει ο Αλ. Τσίπρας ότι «το πιο σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό-μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το "ΜΕΓΚΑ" και το πρωί από "ΤΑ ΝΕΑ"». Το να θες να μιλήσεις για τη διαπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών των μίντια με την εξουσία κ.λπ. και να τους ταυτίζεις με τον ...Στάλιν, είναι αποδεικτικό πέρα από τον αντικομμουνισμό, δείγμα τουλάχιστον, γελοιότητας.
Υ.Γ. Προς Η. Κανέλλη των «ΝΕΩΝ»: Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη δεν ήταν έργο ενός ανθρώπου, αλλά των λαών. Αλλά κι ενός ανθρώπου να ήταν, σίγουρα δεν ήταν μονόπρακτο του Ρούζβελτ, όπως ισχυρίζεστε. Με βάση, λοιπόν, τα ιστορικά στοιχεία, τον αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη έπαιξε ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης που τότε είχε ηγέτη τον Στάλιν. Για να σας αντιστρέψουμε, λοιπόν, την ανιστόρητη τοποθέτησή σας: Ο άνθρωπος της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης αποκαλείται από εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σφαγέας»; Αντικομμουνιστική τρικυμία σε ροζ και μαύρες αποχρώσεις...

Για το άηθες εξώφυλλο των νέων.

Πηγή: Fadomduck2.

                       
            Joseph Stalin, Man of the Year 1943.

Την μπόχα του "συγκροτήματος" την ξέραμε και από πριν.
Αλλά το σημερινό πρωτοσέλιδο των "Νέων", όπως και το άρθρο που το ακολουθεί, δεν είναι από αυτά με το οποία μπορεί κάποιος να κρατήσει εύκολα την ψυχραιμία του.
-Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν την θέση μου.
Μου είναι παγερά αδιάφορα τα ενδοαστικά συζυγικά καυγαδάκια, όπως αυτά μεταξύ των γκεμπελίσκων του "συγκροτήματος" και των παλιάτσων της Κουμουνδούρου.
Το μοντάζ όμως του εξώφυλλου της "ναυαρχίδας" (που λέει και ο Λεκάτης) είναι ότι πιο χυδαίο έχω δει μέχρι σήμερα.
Χυδαίο για την κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο που εμφανίζονται στο χέρι ενός πολιτικά ανερμάτιστου αριβίστα δεύτερης διαλογής.
Χυδαίο για τις αξίες που συμβολίζει αυτή η σημαία και αυτό το σύμβολο, όταν ευτελίζονται να εμφανίζονται σε αυτό το χέρι.
Χυδαίο για τον αρχιστράτηγο της αντιφασιστικής νίκης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που τον μοντάρουν να αγκαλιάζει έναν πατενταρισμένο λακέ του ιμπεριαλισμού και του μεγάλου κεφάλαιου.
Χυδαίο για το αίμα των αγωνιστών που νίκησαν τον φασισμό, πολεμώντας υπό την ηγεσία του Ι.Β.Στάλιν.
Χυδαίο για όσους δεν αποκήρυξαν την κόκκινη σημαία και το εργατοαγροτικό σύμβολο, στα Γιούρα και τα Μακρονήσια.
Το γεγονός πως οι σαλτιμπάγκοι του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται σε αντικομμουνισμό τους κρυπτο(;)φασίστες του συγκροτήματος, το γνωρίζαμε και καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί.
Καλό θα είναι όμως να αφήσουν τα σύμβολα και τους ηγέτες μας χωρίς να τους μπλέκουν με τα μούτρα τους, γιατί αυτά καμμία σχέση δεν έχουν με την μπόχα που αποπνέουν οι ίδιοι.
-Γκέγκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου