Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τραμπουκισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας (βίντεο)


«Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας:          
  Γήπεδο για το λαό και όχι για τους επιχειρηματίες


                 


Σε ζούγκλα μετέτρεψε χτες βράδυ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, ομάδα τραμπούκων που εμφανίστηκαν ως οπαδοί της ΑΕΚ. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση προμελέτης του έργου του γηπέδου της ομάδας καθώς και μια σειρά -σχετικά με αυτό- έργα. Οι τραμπούκοι με ύβρεις, φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς έκαναν επιθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους, όταν θεωρούσαν πως κάτι απ' όσα άκουγαν δεν τους άρεσε. Αποκορύφωμα, οι επιθέσεις ομάδας από αυτούς σε δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμελέτη, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης σε επόμενη συνεδρίαση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:
«Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας (παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) να δώσει την έγκριση κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στην εταιρεία "Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ", στη θέση του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου Νίκος Γκούμας και του γηπέδου μπάσκετ Γ. Μόσχος, δε μας βρίσκει σύμφωνους. Θεωρούμε πως η εκμετάλλευση αθλητικών χώρων δεν μπορεί να ανήκει σε επιχειρηματική εταιρεία που θα ανοίγει και θα κλείνει τις πόρτες ανάλογα με τα συμφέροντά της».
Στη συνέχεια οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ αναφέρουν ότι: «Η θέση που υποστηρίξαμε και στο δημοτικό συμβούλιο, είναι να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση από το κράτος, που εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο θα είναι και η έδρα της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, θα φιλοξενούνται και τα άλλα αθλήματα, σε αρμονική συνύπαρξη με το Άλσος χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας αναφέρεται στο γεγονός ότι η νεολαία της περιοχής στερείται το δικαίωμα στην άθληση από την έλλειψη ελεύθερων χώρων. Τονίζει: «...για τον αθλητισμό της νεολαίας και του λαού της περιοχής μας οι αθλητικοί χώροι του Δήμου μας δεν επαρκούν, την ώρα που το Άλσος της Φιλαδέλφειας, ο Ποδονίφτης και οι κοινόχρηστοι χώροι ρημάζουν κυριολεκτικά, την ώρα που οι παιδικοί σταθμοί φυτοζωούν και τα παιδιά κάνουν μάθημα στοιβαγμένα σε ακατάλληλα κτίρια (ο 3ος παιδικός σταθμός, το 3ο Δημοτικό, το 1ο Δημοτικό σχολείο) η Περιφέρεια Αττικής επιλέγει να "χορηγήσει" 20 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δίνονται από την Περιφέρεια άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση δρόμων της γύρω περιοχής. Ήδη η εταιρεία "Δικέφαλος 1924 Α.Ε." έχει καταθέσει στη Περιφέρεια Αττικής μελέτη προς έγκριση τη στιγμή που η νέα κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου μας καθυστερεί 3 χρόνια για να έρθει από τα γραφεία του Δήμου στην αίθουσα συνεδριάσεων».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διατυπώνει τις επιφυλάξεις της για τις διάφορες δηλώσεις «δε θα πειραχτεί το άλσος» όταν την ίδια στιγμή υπάρχει διακηρυγμένο στρατηγικό σχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, παραχώρησης ελεύθερων χώρων για επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο ίδιο πλαίσιο εκφράζει και την αντίθεση της για μετατροπή σε πάρκινγκ του χώρου της «Μπριτάνια» όπως και στην παραχώρηση του αντίστοιχου της «Βαμβακουργίας» οι οποίοι θα έπρεπε να απαλλοτριωθούν και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής για τον λαό της περιοχής. Και επιρρίπτει ευθύνες στην νυν και την προηγούμενη δημοτική αρχή για το μη χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέα από το υπουργείο Πολιτισμού αφού ο Δήμος δεν κατέθεσε ποτέ το φάκελο.


Καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς η ΚΟ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας του ΚΚΕ

Η ΚΟ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση από ομάδα ατόμων που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, σε βάρος δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το σχεδιασμό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που ανέχτηκαν όλη την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και δεν πήραν κανένα μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.
Καλούμε το λαό της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, τους φίλους της ΑΕΚ να απομονώσουν τα τραμπούκικα στοιχεία που είναι ξένα με τον αθλητισμό και την ιστορία της ΑΕΚ.

                                                                      902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου