Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποιους εξυπηρετεί η διπλή δολοφονία;



Η δολοφονική επίθεση εξυπηρετεί όσους θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα 

Τα πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τους στόχους που εξυπηρετεί και από ποια κέντρα εκπορεύεται η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανέδειξε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 98,9».

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Εμείς από χθες ως Κόμμα καταδικάσαμε το συγκεκριμένο γεγονός, τη δολοφονική δηλαδή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και για τους στόχους και για τα κίνητρα που εξυπηρετεί και από ποια κέντρα -σε τελική ανάλυση- εκπορεύεται. Δεν θέλουμε να κάνουμε υποθέσεις, ούτε να μπούμε σε σενάρια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, όμως θέτουμε ορισμένα ερωτήματα, που κατά τη γνώμη μας είναι εύλογα.
Για παράδειγμα, η επίθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου γίνεται μία προσπάθεια να οργανωθεί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- η αντίσταση, οι αγώνες του λαού μας, ενάντια σε μία πολιτική που γίνεται όλο και πιο σκληρή. Την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, υπάρχει μια πανεργατική απεργία. Και η επίθεση γίνεται σε μία περίοδο, όπου γίνεται προσπάθεια, επίσης, να απομονωθεί με μαζικούς όρους -με μαζικούς όρους και το τονίζω- η ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να καταλάβει κατά τη γνώμη μας, ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που έχουν άρωμα προβοκάτσιας, υπονομεύουν αυτόν τον αγώνα και αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν κλίμα φόβου και διευκολύνουν αντικειμενικά όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν θεωρίες, τσουβαλιάζοντας και την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τις προβοκάτσιες, με την πάλη του λαϊκού κινήματος. Και εδώ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, σαν την χθεσινή, καμία σχέση δεν έχουν με την πάλη του λαού, με την πάλη του λαϊκού κινήματος, ούτε με το λαϊκό αίσθημα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Αυτές οι ενέργειες κατά τη γνώμη μας υπηρετούν άλλους στόχους και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι και ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά. Να μην περάσει ούτε κλίμα φόβου ούτε κλίμα τρομοκρατίας. Να μην αδυνατίσει κι ο αγώνας αν θέλετε για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αλλά και να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να αξιοποιήσουν τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να πλήξουν, να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτό νομίζουμε ότι σε αυτή τη φάση έχει σημασία.
Βεβαίως παρακολουθούμε τις εξελίξεις και το τι μπορεί να προκύψει το επόμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου