Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επιταχύνονται οι διαδικασίες διαθεσιμοτήτων - απολύσεων στο Δημόσιο


          

Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στο Δημόσιο βρέθηκαν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο για το δεύτερο κύμα κινητικότητας που θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι του δεύτερου κύματος θα προκύψουν από τον ΕΟΠΥΥ, την Τοπική Διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς και ότι σε 15 ημέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών. Η πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών θα μετακινηθεί στην αστυνομία και σε φυλακές.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 14.000 απολύσεων που θα γίνουν συνολικά το 2013 και το 2014.
Για να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων του 2013 θα προσμετρηθούν από την κυβέρνηση οι 2.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, περίπου 1.000 εργαζόμενοι των αμυντικών βιομηχανιών που θα απομακρυνθούν και 300 επίορκοι. Ο αριθμός που υπολείπεται θα καλυφθεί από μικρότερους κρατικούς οργανισμούς που θα κλείσουν, όπως το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.
Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι των απολύσεων, η κυβέρνηση διαρρέει ότι την επόμενη χρονιά θα γίνουν περίπου 10.000 προσλήψεις. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν το χώρο της Υγείας, αλλά και άλλους τομείς που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του αστικού κράτος, όπως τα Σώματα Ασφαλείας και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

                                                      902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου