Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κοροϊδία και εμπαιγμός για τη Βοήθεια Στο Σπίτι απο τη κυβέρνηση του ΣYΡΙΖΑ

                         
                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

               Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κοροϊδία και εμπαιγμός για τη Βοήθεια Στο Σπίτι απο τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι εδώ και τρεις μέρες δεκαεπτά πρωτοβάθμια σωματεία απ' όλη την Ελλάδα έγιναν μπαλάκι από υπουργό σε υπουργό οι οποίοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους, τις αρμοδιότητες τους και τις πολιτικές τους δεσμεύσεις?
Και εξηγούμαστε:
Ενώ ήταν προγραμματισμένη συνάντηση στις 11/3/2015 και ώρα 11:30' μ.μ με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Φωτίου και τον αναπληρωτή υπουργό κοινωνικής ασφάλισης κ. Στρατούλη δεν έγινε γιατί η υπουργός όπως μας πληροφόρησαν βρισκόταν στη Βουλή και μας μετέφεραν το ραντεβού για τις 15:00' μ.μ όπου θα επέστρεφε.
Όντως η υπουργός βρισκόταν αυτή την ώρα στο υπουργείο, η συνάντηση ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε παραπέμποντας τα σωματεία στο Γενικό Γραμματέα κ. Ρωμανιά.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες μας, ορίστηκε εκ νέου συνάντηση για την επόμενη μέρα στις 17:30 μ.μ αναγκάζοντας απλήρωτους εργαζόμενους να επιβαρυνθούν οικονομικά για άλλη μια μέρα.
Στη συνάντηση δε που ακολούθησε, με έκπληξη μας ακούσαμε την υπουργό να δηλώνει αναρμόδια για την οριστική λύση του ΒΣΣ 
(Βοήθεια Στο Σπίτι) που είναι η παγίωση των δομών και των εργαζομένων.
Ο κ. Στρατούλης που ήταν παρών, αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα μας για το οποίο εξάλλου είχε δεσμευτεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μας παρέπεμψε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο, όπου και εκεί διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση δεν διατίθεται να δώσει οριστική λύση όπως είχε δεσμευτεί.
Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τον εμπαιγμό και την εκμετάλλευση δεδομένου ότι περιμέναμε από μία αριστερή Κυβέρνηση να έχει ως προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων πολιτών παγιώνοντας υπηρεσίες όπως το ΒΣΣ
, οι εργαζόμενοι του οποίου στην δωδεκαετή πορεία τους έχουν βάλλει πλάτη συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κοινωνική πολιτική του κράτους! 
Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτό το τόπο έως ότου το ΒΣΣ να αποτελέσει το θεμέλιο για τον σεβασμό στον άνθρωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου