Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΟΧΙ στην ακύρωση του Καταστατικού Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

          
                          ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Έκλεισε και πάλι «την πόρτα» σε καταστατικές αλλαγές η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει το Καταστατικό Συνέδριο την 1η μέρα του 43ου Συνεδρίου της.
Προσχήματα προβάλλονται διάφορα, όμως την βασική ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη έχει η Συνδικαλιστική Ανατροπή/πρώην ΠΑΣΚΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, που συμμετέχουν στο Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν την υπόθεση της πραγματοποίησης του Συνεδρίου.
Κλείνουν για άλλη μια φορά την πόρτα σε συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια στους ΟΤΑ με διάφορες εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις.
Δεν μας παραξενεύουν. Η στάση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Αρνείται να δώσει ίσα δικαιώματα στους συμβασιούχους, σε μια  περίοδο, όπου γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (ΙΔΟΧ, συμβάσεις έργου, 5μηνα κ.α.).
Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ εδώ και 10 περίπου χρόνια αυτή τη δουλειά κάνει, διαγράφει για αυτό το λόγο Σωματεία. Το 2006 στο Συνέδριο της Ρόδου προχώρησαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για 1η φορά σε αποκλεισμό Σωματείου, το 2009 στο Συνέδριο στα Χανιά και πάλι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν την διαγραφή τριών Σωματείων και το 2012 στη Θεσσαλονίκη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέκλεισαν από το Συνέδριο τους αντιπροσώπους 18 Σωματείων !!!
Κι όλο μιλάει για Καταστατικό Συνέδριο και ποτέ δεν το προχωράει. Κρύβεται πίσω από προσχηματικές διαδικασίες, αξιοποιώντας  βέβαια και τη στάση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, που πραξικοπηματικά ακύρωσαν την απόφαση του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ για Καταστατικό Συνέδριο μέσα στο 2014.
Κάθε καλοπροαίρετος εργαζόμενος, κάθε Σωματείο πρέπει να καταδικάσει την απόφαση αυτή της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το άνοιγμα του καταστατικού της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε όλους τους εργαζόμενους είναι απαραίτητο και το ζήτημα αφορά όχι μόνο τους συμβασιούχους αλλά το σύνολο των εργαζομένων, αφορά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Συνδέεται με τον αγώνα που ενώνει όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ενιαία πάλη για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα, για την ανάκτηση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας, για ανάπτυξη σε όφελος του λαού.
Αυτόν τον αγώνα που μας αφορά όλους θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να τον δίνουμε, παρά τα εμπόδια που βάζει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.-
                                                                                                                   12-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου