Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Προκλητική δικαστική απόφαση για την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη - Σχόλιο του ΚΚΕ


             

Με μια προκλητική απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπαυσε την ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για την τραμπούκικη επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης», αδίκημα που δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως. Με βάση αυτό το σκεπτικό, προχώρησε στην παύση της αυτεπάγγελτης ειασαγγελικής δίωξης του χρυσαυγίτη βουλευτή. Αίσθηση προκάλεσε και η αιτιολογία της εισαγγελικής πρότασης ότι «δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και ότι δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλάβη»...
«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ. Η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».
Η δίκη διακόπηκε όταν συγκεντρωμένοι Χρυσαυγίτες προκαλούσαν, αποδοκιμάζοντας την βουλευτή του ΚΚΕ τη στιγμή που απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλ. Κασιδιάρη, όταν την αποκάλεσε «όψιμη κομμουνίστρια». Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό». Αυτό προκάλεσε την μήνιν των υποστηρικτών του αρχιτραμπούκου που άρχισαν να βρίζουν.
Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ο Αντώνης Παπαδάκης , η Θεοδώρα Κουτροκόη και ο Λάζαρος Μαντικός.
Μετά το τέλος της δίκης, η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«.... Η καταδίκη του φασισμού δεν είναι υπόθεση του συστήματος που τον εκτρέφει, είναι υπόθεση όλων μας. Το νου σας στη δράση της Χρυσής Αυγής, και κυρίως για όσα γίνονται στα παρασκήνια. Τι να πεις για το κλίμα που έγινε η δίκη, όπου αναρωτιόμασταν αν η πλειοψηφία της Βουλής είναι επαρκής με τη μη παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι για εγκληματική οργάνωση. Ζωή σε λόγου σας».

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

                                                     902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου