Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. για την λεγόμενη « μικρή ΔΕΗ» .


         

          ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                        ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325FAX : (26410)46 515

                                       Αγρίνιο 3  - 7 -2014
                   
                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καταγγέλλει στους εργαζόμενου και το λαό της περιοχής τη μεθόδευση της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την λεγόμενη « μικρή ΔΕΗ» .
Το νομοσχέδιο προβλέπει :
Τη δημιουργία θυγατρικής  εταιρείας , της λεγόμενης«μικρή ΔΕΗ» , η οποία θα πάρει το 30% της παραγωγής και εμπορίας της σημερινής ΔΕΗ και θα πουληθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους.Η «μικρή ΔΕΗ»  θα παράγει Ηλεκτρική Ενέργεια περίπου 2.318 MW, θα πάρει από τη μητρική εταιρεία πελατολόγιο με 2 εκατ. Καταναλωτές οικιακούς και βιομηχανικούς και 3.000 από τους σημερινούς υπαλλήλους της ΔΕΗ Α.Ε.Θα ακολουθήσεις η πώληση ενός ακόμη μέρους ( 17%) από τη μητρική εταιρεία σε «στρατηγικό επενδυτή».
Το νομοσχέδιο αυτό είναι συνέχεια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε πολύ πριν τα μνημόνια και υπηρετεί τη στρατηγική της Ε.Ε. για την πλήρη απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ .
Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας , τα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους , τη φτωχή αγροτιά συνολικά να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης και ανατροπής  ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα ο αγώνας πρέπει να βάλει στο στόχαστρό του ολόκληρη την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθείται εδώ και χρόνια από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις με την αρωγή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η λύση προς όφελος του λαού είναι η πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , του ΠΑΜΕ, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό κόντρα στην Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις της. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας , που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών , θα σχεδιάζει τα ενεργειακά έργα με πανεθνικό σχεδιασμό, επιστημονικά , με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.
Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».  Να καταργηθεί το πλαίσιο της « απελευθέρωσης».
                                                       
                                         ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου