Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Για το μεταναστευτικό


dieEEDYE


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ENANTIA ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ καταγγέλλει τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και τη διαχειριστική λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στo ασφυκτικό πλαίσιo της συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ και των κανονισμών του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ.
Η ίδια η πραγματικότητα, τα στοιχεία που δημοσιεύονται, αναδείχνουν το πρόβλημα και τις διαστάσεις του. ΕΛΛΑΔΑ 2014: 43.500 μετανάστες, 2015: μόνο τον Ιούλιο 50.242 αφίξεις ! Η σύνθεση, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν: ΣΥΡΙΟΙ 82%, ΑΦΓΑΝΟΙ 14% και ΙΡΑΚΙΝΟΙ 3%. 
Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους , τις επεμβάσεις κι όλα όσα πράττουν σε μια τεράστια περιοχή από τη Βόρεια Αφρική, μέχρι την ΥΕΜΕΝΗ και το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων, τον ξεριζωμό από τις εστίες τους. 
Η ΕΛΛΑΔΑ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει («το κράτος έχει συνέχεια»…) τη συμπόρευση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο μακελειό σε βάρος των λαών.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και να αποκρούσουν σθεναρά ρατσιστικές εκδηλώσεις και φαινόμενα εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων.
Στο πλαίσιο των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δυναμώνουμε τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και των Κανονισμών του Δουβλίνου 
  • Εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχουν ως προορισμό τους
  • Δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. 
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. 
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. 

1 σχόλιο:

  1. Δεν νοείται Αλληλεγγύη στης γης τους κολασμένους
    δίχως την Αντι-ιμπεριαλιστική πάλη σε πρώτο πλάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή