Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Συγκέντρωση 6 Αυγούστου στις 19:30 στο βράχο της Ακρόπολης

70 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 & 9 Αυγούστου του 1945), από τις ΗΠΑ, γεγονός που κατέχει περίοπτη θέση στη μακριά σειρά των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. Πάνω από 300.000 άνθρωποι θυσιάστηκαν στο βωμό των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων σε συνδυασμό με τεράστιες υλικές καταστροφές. Από τότε μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Η ρίψη των βομβών από τις ΗΠΑ δεν υπηρετούσε καμία απολύτως ανάγκη, μιας και η ηγεσία της Ιαπωνίας είχε ήδη συνθηκολογήσει και απέμενε το τυπικό της παράδοσης. Στις συνθήκες της εποχής εκείνης, το μήνυμα των ιμπεριαλιστών από τις ΗΠΑ προς τους λαούς της γης, την ΕΣΣΔ και το επαναστατικό κίνημα ήταν να τους υποτάξουν στη θέλησή τους. Η άθλια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, δεκαετίες τώρα, επιχειρεί να συσκοτίσει την ουσία και τους σκοπούς της καταστροφής των δύο ιαπωνικών πόλεων.
70 χρόνια μετά, η πυρηνική απειλή εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους λαούς. Τα πυρηνικά όπλα έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι στη φαρέτρα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για την κυριαρχία και το μοίρασμα των αγορών. Στην Ελλάδα, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σταθερά εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το πρόσχημα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, συμμετέχοντας ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκστρατείες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της βαθύτερης εμπλοκής αποτελούν τα σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟϊκής Βάσης σε νησί του Αιγαίου, η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών Βάσεων και στρατηγείων, καθώς και το πλήθος των γυμνασίων και των συνεκπαιδεύσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλυπτική είναι η στάση της συγκυβέρνησης που ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις «υπηρεσίες» που προσέφερε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα! Μπορεί οι κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, παραμένει όμως το βασικό: ο καπιταλισμός, οι συμμαχίες για τη διατήρηση της αστικής εξουσίας και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού κάτω από τη σημαία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη όλα αυτά τα χρόνια αντιτάχθηκε σταθερά σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό, αναδεικνύοντας την οικονομική βάση τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στο φασισμό και στους απογόνους του – τη Χρυσή Αυγή- αποκαλύπτοντας την εγκληματική φύση του ιμπεριαλισμού και αντιπαλεύοντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Σήμερα, μέσα στη θύελλα των νέων αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων του 3ου μνημονίου, που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ,  καλούμαστε να τιμήσουμε τα θύματα του ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, διατρανώνοντας ότι η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας είναι θανάσιμος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.
Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη, απαιτώντας :
  • ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
  • ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου