Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ανακοινώσεις για σοβαρά θέματα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου


         ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
 Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ 
Τηλ. : (26410) 22325
     FAX : (26410) 46515      

1ο   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                         ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ με υπουργική απόφαση τη Δευτέρα  7 Ιούλη βάζει σε εφαρμογή, με πιλοτική λειτουργία,  το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο  σε ορισμένες περιοχές της χώρας
( Ρόδο, Πικέρμι, Ραφήνα, Σύρο , Κω, Μύκονο , Σαντορίνη , Χαλκιδική , στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και Θες/νίκης).
Το μέτρο αυτό πάρθηκε με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά  σε όλη τη χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν  τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο του εμπορίου.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο , σε χρεωκοπία  και κλείσιμο μικρών καταστημάτων σπρώχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους .
Το Ε.Κ. Αγρινίου για μια ακόμα φορά εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια και τις επιδιώξεις αυτές της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους  στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου να οργανώσουν την πάλη τους  ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε. – μονοπωλίων .
Τα σχέδια κυβέρνησης- Ε.Ε. δε θα περάσουν.


                            2ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
         ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Νέο εργατικό ατύχημα στον οδικό άξονα της Ιονίου στην περιοχή της Στάνου Αμφιλοχίας. Εργαζόμενος χειριστής  που δούλευε σε εργολάβο είχε σοβαρό τραυματισμό  κατά την ώρα της εργασίας του.
Με αφορμή το τελευταίο αυτό ατύχημα το Ε.Κ. Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό τα εργατικά ατυχήματα που γίνονται στους οδικούς άξονες και στ’ άλλα έργα και που έχουν πάρει σχεδόν καθημερινό χαρακτήρα.  Το προηγούμενο διάστημα είχαμε και θανατηφόρα.
Στους χώρους δουλειάς , με ευθύνη της εργοδοσίας , τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι σχεδόν ανύπαρκτα και σε συνδυασμό  με τα χαμηλά μεροκάματα και  τη δουλειά ήλιο με ήλιο  κάνουν τη ζωή των συναδέλφων όλο και πιο δύσκολή.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς  όταν διαπιστώνουν ότι η εργασία τους δε γίνεται με ασφάλεια. Να ενημερώνουν το Ε.Κ.Α. και τα σωματεία τους  για τις παραβάσεις.
Καλούμε επίσης τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν τακτικούς ελέγχους  ώστε να παίρνονται όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την ασφάλεια των συναδέλφων.
Οι εργοδότες,  στο βωμό του κέρδους , πέρα από την εκμετάλλευση  των εργαζομένων, αδιαφορούν ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.
Το ταξικό κίνημα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια  για την αποτροπή  εργατικών ατυχημάτων και τη δυνατότητα των εργαζομένων να δουλεύουν με δικαιώματα και ασφάλεια.

                                  
                                                 Το Δ.Σ. 
                                                             Αγρίνιο 9 –7 -2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου