Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσολογγίου

     Το Σάββατο το βράδυ, στη κεντρική πλατεία Μπότσαρη, έγινε η συγκέντρωση καταδίκης της βάρβαρης και φασιστικής επίθεσης του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Γάζας που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Μεσολογγίου. Μετά την ομιλία εκπροσώπου της Επιτροπής έγινε πορεία μέχρι τα Δικαστήρια με κεντρικό σύνθημα:" Ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός".
     
                             Εμφάνιση 20140726_213513.jpg
Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία:
"Φίλες και φίλοι της ειρήνης
Αυτή τη στιγμή μάλλον έχει τελειώσει η δωδεκάωρη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί το πρωί και ο ανηλεής πόλεμος του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστινης ξαναρχίζει. Ενας πόλεμος με μέχρι τωρα 1000 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και εκαντοντάδες χιλιάδες ξεσπιτωμένους.
«Με τις ευλογίες των ΗΠΑ – Ευρωπαικης Ενωσης οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες. Όμως δεκαετίες τώρα οι ίδιοι τρομοκρατούν, δολοφονούν και αιματοκυλούν έναν ολόκληρο λαό γιατί απαιτεί το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και ανεξαρτησία. Η Μέση Ανατολή πάντα ήταν χώρος αντιπαράθεσης των μονοπωλίων με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής. 
Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσολογγίου χαιρετίζει την παρουσία σας εδώ και σας καλεί να γίνετε κήρυκες της αλήθειας για τον άδικο αυτό πόλεμο που γίνεται υπό την αιγίδα της δήθεν ελεύθερης, πολιτισμένης και δημοκρατικής Δύσης. Είναι αυτή η μόνη συμφέρουσα αλήθεια για όλους.

            Εμφάνιση image-bbf4635109fe44a03475541bb6e86a8ab14e24ff274355f503934cb2f285ed5e-V.jpg 

Το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του πολιτικού συνασπισμού του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Συντηρητικοί - Μεταρρυθμιστές), που βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του κάνει ξεκάθαρο για κάθε προοδευτικό κάθε ελεύθερο και κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ποιος ειναι με ποιον και ποιοι είναι οι υποστηριχτές των δολοφόνων.
Με το πρόσχημα της ασφάλειας δικαιολογεί τις βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ, αθωώνει το ισραηλινό κράτος για τα στυγνά εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.
Στο κοινό ψήφισμα δεν υπάρχει ούτε μία λέξη καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, των δολοφονιών εκατοντάδων Παλαιστινίων ακόμη και μωρών παιδιών, ενώ βαφτίζει τη σφαγή αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, στη Γάζα απλά «κρίσιμη κατάσταση».
Με την τήρηση ίσων αποστάσεων και την εξίσωση των εγκληματιών με τα θύματά τους, στηρίζει ουσιαστικά τις δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις, αποθρασύνει και ενθαρρύνει την ισραηλινή επιθετικότητα.
Για πολλοστή φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωτοστατεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τη "Νέα Μέση Ανατολή", για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, να εξασφαλιστεί η λεηλασία των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών και η εκμετάλλευση των λαών της περιοχής.
Απροκάλυπτες ευθύνες φέρει και η Ελληνική κυβέρνηση, που κι αυτη κρατάει πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αποτυπώνει ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, για άλλη μια φορά, αυτό επιβεβαιώνει.
Ειδικά τούτη τη στιγμή που εξελίσσεται και η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων πρέπει κάθε εργαζόμενος, σε κάθε χώρο δουλειάς, να δημιουργεί κλίμα ξεσηκωμού γιατί ότι δεν καταφέρνουν οι ιμπεριαλιστές με την «ειρήνη» τους, το καταφέρνουν με τον πόλεμό τους.
Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ο λαος από αυτήν την κατάσταση είναι να ξεσηκωθεί και να πάρει την τύχη στα χέρια του, ώστε μια και καλή να αποτινάξει από πάνω του τα δεσμά που του επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και τα μονοπώλια και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου «τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στην παραλία της κάθε Γάζας χωρίς το φόβο των ρουκετών.
Για το λαϊκό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά.
Απαιτούμε άμεσα, να σταματήσει τώρα η δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού, 
να σταματήσουν τώρα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, 
να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, 
να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους, 
να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού, 
να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ,  
και  τελος ζηταμε την δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου, πλήρως κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.» 
                           Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε".
 
                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου