Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Απεργία στην «COCA COLA»


Απεργιακή κινητοποίηση στις 16, 17 και 18 Μάρτη, στα εργοστάσια της «COCA COLA 3Ε», αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Εμφιαλωμένων Ποτών, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία κλεισίματος των δύο εργοστασίων του ομίλου σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. 
Στην παραπάνω απόφαση κατέληξαν τα ΔΣ των δύο Ομοσπονδιών μετά από συνεδρίαση, όπου εκτός απ' την κοινή τους δράση ενάντια στο κλείσιμο των δύο εργοστασίων, προχωρούν και σε συντονισμό όσον αφορά το ζήτημα της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης.
«Ο όμιλος της COCA COLA χρόνια τώρα εκμεταλλεύτηκε άγρια τους εργαζόμενους στη χώρα μας φτιάχνοντας εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη», σημειώνει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με ανακοίνωσή της. Και τονίζει: 
«Παρ' όλα αυτά, με την άμεση βοήθεια των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων διώχνει εργαζόμενους με διπλή αποζημίωση, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Παρά την οικονομική κρίση ο όμιλος αυτός έχει τεράστια κέρδη το 2011. 
Για τις δύο ομοσπονδίες είναι ζήτημα αρχής να σταματήσει αυτή η διαδικασία κλεισίματος των δύο εργοστασίων και η υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης».

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012
39η ημέρα απεργιακού αγώνα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Η ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ COCA COLA
(ΤΩΝ ΑΜΥΘΗΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ)
ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου