Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Όλη η Ελλάδα στην πράξη, όχι στα λόγια, είναι άμεση ανάγκη, να γίνει μια Χαλυβουργία.



Αναδημοσίευση από Crousma





...Στον όγδοο μήνα της, 
είναι η ελπίδα μου
Σχεδόν το βρέφος γύρω περπατά
καθώς εσύ κουρνιάζεις.
Εδώ στη γιορτή του πόνου
Ντύνομαι, να μην κρυώνω, 
του Ουλιάνωφ το μειδίαμα.
Σαντάλια του Χριστού, 
φορώ στα πόδια μου.
Πραίτορες, βράχοι πάνω μου σωρό
μα 'γω θα αναστηθώ


Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία. 

«Αντέχουμε, βαστάμε, συνεχίζουμε και είμαστε όλοι απολυμένοι», αυτή ήταν η ξεκάθαρη απάντηση που έστειλαν χτες οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, στην αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση, που χτες προχώρησε σε νέες απολύσεις (είχαν γίνει γνωστές 11 μέχρι χτες αργά το απόγευμα)....
...Η (προ)χτεσινή ανακοίνωση των νέων απολύσεων ήρθε να συμπληρώσει την ξεδιάντροπη στήριξη που παρείχε στον Μάνεση η κυβέρνηση το αμέσως προηγούμενο βράδυ στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με το σωματείο. Ο υπουργός, σαν μεσάζοντας του εργοδότη, αναπαρήγαγε τους εκβιασμούς για κλείσιμο του εργοστασίου, όταν η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες του έδωσε άδεια για να λειτουργήσει δικό του λιμάνι, στηρίζοντας τα σχέδιά του για αναβάθμισή του ρόλου της εταιρείας.
Οι χαλυβουργοί ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους...»

Τετράδια, για τα παιδιά τους, παρέδωσαν στους απεργούς, οι μικροί μαθητές που τους επισκέφτηκαν

Συγκινητική αλληλεγγύη

«Όσο αδίστακτη συνεχίζει η εργοδοσία τόσο πιο δυνατή εκφράζεται η αλληλεγγύη στον περήφανο αγώνα των Χαλυβουργών ανανεώνοντας συνεχώς τη δύναμη για να συνεχίσουν...»
Κι όμως, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, αυτή η σημαντική και πολύμορφη αλληλεγγύη του λαού προς τους Χαλυβουργούς, που τους έδωσε την δυνατότητα να αντέξουν μέχρι σήμερα, τις κάθε λογής επιθέσεις, εργοδοσίας - κυβέρνησης μαύρου μετώπου, δεν αρκεί πλέον. Ο αγώνας των Χαλυβουργών, ήδη έχει γράψει ιστορία στο εργατικό κίνημα της χώρας.
Το καθοριστικό όμως ζήτημα είναι η έκβαση αυτού του αγώνα. Ο αγώνας των Χαλυβουργών, οι περιστάσεις το απαιτούν, πρέπει να έχει νικηφόρα κατάληξη. Αλλά μόνοι τους, οι ηρωικοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, δεν μπορούν να υπερισχύσουν της εργοδοσίας, γιατί πλέον απέναντί τους, βρίσκεται, εν δράση, σύσσωμη (εγχώρια και "εταιρική") η τάξη των σφετεριστών του κοινωνικού πλούτου.
Ο αγώνας των χαλυβουργών - αγώνας για λογαριασμό όλης της εργατικής τάξης - θα έχει αποτέλεσμα, μόνο αν η αστική τάξη βρεθεί αντιμέτωπη με την τάξη των εργατών. Αυτή, είναι η κατεπείγουσα προτεραιότητα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τους εργαζόμενους. Oι Χαλυβουργοί δείχνουν με το παράδειγμά του, τον δρόμο που πρέπει να πορευτούν οι εργαζόμενοι της χώρας, και δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά μόνο η ευθεία αντιπαράθεση με την τάξη των εκμεταλλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου