Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Εστησαν σκηνικό τρομοκρατίας!


Μια ανεπιτυχή κακόγουστη αντισυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Κηφισιάς προσπάθησε να στήσει χτες ο μηχανισμός της εργοδοσίας
Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνει το σωματείο την Κυριακή 4 Μάρτη, ενώ θα καλέσει σε πανελλαδική σύσκεψη όλα τα σωματεία Μετάλλου της χώρας



Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Το σκηνικό που είχε στήσει στο εργοστάσιο του Βόλου, επιχείρησε να στήσει και χτες έξω απο τα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά ο βιομήχανος Μάνεσης. Παρέταξε έξω απο τα γραφεία μερικούς - ούτε καν μια ντουζίνα - γνωστούς επίδοξους απεργοσπάστες, έβαλε δίπλα τους περίπου 15 υπαλλήλους των γραφείων, πρόσθεσε μερικούς «φουσκωτούς» κι από κοντά μια διμοιρία των ΜΑΤ, για να δείξει ότι δεν είναι μόνος του απέναντι στους εκατοντάδες απεργούς χαλυβουργούς που έκαναν απέξω τη διαδήλωσή τους.
Η εργοδοσία πανικόβλητη από το γεγονός ότι οι απεργοί χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι και παράλληλα πλάι τους ορθώνεται ένα όλο και πιο ισχυρό κίνημα ταξικής αλληλεγγύης, επιχείρησε χτες με τη γελοία «αντισυγκέντρωση» να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να σπάσει με κάθε μέσο τον παλικαρίσιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι τέσσερις μήνες τώρα και να τους υποτάξει.
Εσπασε όμως, για μια ακόμα φορά, τα μούτρα της. Απέναντι στους θλιβερούς απεργοσπάστες, αντιπαρατέθηκε ισχυρότατο το μπλοκ των απεργών χαλυβουργών και των γυναικών τους, ενώ παράλληλα κατέφθασαν στο πλευρό τους εκατοντάδες ακόμα εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και άλλων φορέων.
Ο δρόμος μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας κατακλύστηκε από διαδηλωτές που έκαναν καθαρό με τα συνθήματά τους ότι «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι». Μόνοι και μοιραίοι οι επίδοξοι απεργοσπάστες προσπαθούσαν να δείξουν στις τηλεοπτικές κάμερες τέσσερα πλακάτ που είχε παραγγείλει η εργοδοσία με συνθήματα ενάντια στο σωματείο και το ΠΑΜΕ. Την ίδια στιγμή η γνωστή στους απεργούς «τηλεφωνήτρια» της εταιρείας που από την πρώτη μέρα της απεργίας έχει πάρει «θέση», με μια μικρή ντουντούκα πάσχιζε να προκαλέσει φωνάζοντας ενάντια στο σωματείο και σε όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα των χαλυβουργών. Μάταια και ο κόπος και η τσιρίδα της...




Τους πήραν και έφυγαν

«Η απεργοσπασία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», ήταν η απάντηση που έδωσαν οι συγκεντρωμένοι στις προκλήσεις των μπράβων του Μάνεση. Οταν οι άνθρωποι της εργοδοσίας είδαν πλέον ότι το σκηνικό δεν τους έβγαινε, έδωσαν εντολή και οι υπάλληλοι επέστρεψαν στα γραφεία της εταιρείας, ενώ τους απεργοσπάστες τους φυγάδευσαν από το... πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια και μετά από αίτημα του σωματείου για συνάντηση, εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίστηκε στην είσοδο. Επανέλαβε ότι η εργοδοσία αρνείται συνάντηση και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των 80 εργαζομένων.

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε»

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους αμέσως μετά ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός κατήγγειλε τους μηχανισμούς τρομοκράτησης της εργοδοσίας και τη δήλωση ότι δεν κάνει πίσω στους απολυμένους. «Θέλουν να μας τσακίσουν, να μας βάλουν στο χαλυβουργείο με μεροκάματα εξαθλίωσης. Δε θα το επιτρέψουμε, ο αγώνα θα συνεχιστεί μέχρι να νικήσουμε, με τη συμπαράσταση όλου του λαού. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, που θα τον περπατήσουμε μέχρι το τέλος. Μη σκύβετε το κεφάλι σηκώστε το ανάστημά σας γιατί πια δεν μπορούμε να χάσουμε τίποτα εκτός από τις αλυσίδες μας» τόνισε μεταξύ άλλων.
Από τον ίδιο χώρο ανακοίνωσε και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και το λαό να συμμετέχουν μαζικά στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το σωματείο την Κυριακή 4 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πύλη της «Χαλυβουργίας». Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι το σωματείο αποφάσισε και θα καλέσει σε Πανελλαδική σύσκεψη όλα τα σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, παρατάξεις από επιχειρήσεις στον κλάδο του μετάλλου όλης της χώρας για να οργανώσουν κοινή δράση και αγώνα.


                              πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου