Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ TOY KKE ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ


     Η ερώτηση του  ΚΚΕ για την μισθοδοσία των εργαζομένων των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων που μεταφέρθηκαν ή μετακινήθηκαν  στις περιφέρειες και στους δήμους, κατατέθηκε ως επίκαιρη και θα συζητηθεί την Δευτέρα 19-12-2011 με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Μαυρίκο. 
Παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο της ερώτησης.
                                         


  
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών 
 
Θέμα: Για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων που μεταφέρθηκαν ή μετατάχτηκαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στις περιφέρειες και τους δήμους. 
 


  Στις 31-12-2011 τελειώνει η ισχύς της νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό η μισθοδοσία των μονίμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζομένων, που μεταφέρθηκαν ή μετατάχτηκαν από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας στις περιφέρειες και τους δήμους, σύμφωνα με τον ν. 3852 του 2010.
      Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν και κανείς δε γνωρίζει αν θα συνεχιστεί ομαλά η μισθοδοσίας τους. Ιδιαίτερα με βάση την ΚΥΑ 50699/2-12-2011 «Κατάρτιση και υποβολή προϋπολογισμού των Περιφερειών, οικονομικού έτους 2012.», κινδυνεύουν άμεσα οι χιλιάδες εργαζόμενοι των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων να μείνουν απλήρωτοι με την έναρξη της νέας χρονιάς και να αντιμετωπίσουν αυτοί και οι οικογένειές τους τεράστια προβλήματα. 

      ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα έχουν πάρει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα και να συνεχιστεί από 1-1-2012 απρόσκοπτα η μισθοδοσία των εργαζομένων αυτών, από τον κρατικό προ-ϋπολογισμό. 

         
      Οι βουλευτές 


        Θανάσης Παφίλης
         Γιώργος Ζιώγας

      Γιώργος Μαυρίκος
      Νίκος Καραθανασόπουλος
      Μπάμπης ΧαραλάμπουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου