Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

«Γράμμα» στους απεργούς έγραψαν μαθητές ενός Δημοτικού στη Χίο
Η πραγματικά απίστευτη αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί στον πολυήμερο ηρωικό και περήφανο αγώνα των χαλυβουργών δε σταματάει και καθημερινά συνεχίζει να εκπλήσσει και να συγκινεί. Εχει ανοίξει σαν μια μεγάλη ομπρέλα και εκφράζεται από κάθε ηλικία και με κάθε τρόπο απ' όλη τη χώρα, δίνοντας αστείρευτο κουράγιο στους απεργούς.
Αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λαγκάδας της Χίου.
Οι μαθητές μαζί με το δάσκαλό τους αποφάσισαν και έφτιαξαν ένα μικρό θεατρικό σκετς, το οποίο παίχτηκε στο σχολείο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Και με πρωτοβουλία τους στη συνέχεια είπαν τα κάλαντα και μάζεψαν 165 ευρώ που τα έστειλαν στους απεργούς σαν συμβολική έμπρακτη ενίσχυση του αγώνα τους.
Το πιο συγκινητικό όμως είναι τα όσα έγραψαν υπό τη μορφή γράμματος στους απεργούς σε σχολική εργασία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς και τις οικογένειές τους:
«Θαυμάζουμε εσάς και τις οικογένειές σας πρώτα απ' όλα που ξεπεράσατε το φόβο σας και αποφασίσατε να αντισταθείτε στις παράλογες απαιτήσεις του εργοστασιάρχη. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας σας είναι δίκαιος αλλά και πολύ δύσκολος. Καταλαβαίνουμε ότι αν πετύχετε θα αποτελέσετε φωτεινό παράδειγμα για κάθε εργαζόμενο. Τέλος, πρέπει να πούμε στα παιδιά σας ότι καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνούν αλλά πρέπει να νιώθουν και περήφανοι για τους γονείς τους που δε συμβιβάζονται με τη χειροτέρεψη της ζωής τους. Σας ευχόμαστε καλό κουράγιο στο δύσκολο αγώνα που ξεκινήσατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου