Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι συμβασιούχοι δεν είναι εργαζόμενοι β’ κατηγορίας!Δυνάμεις του
στους ΟΤΑ
      
Αθήνα, 8 Δεκέμβρη 2011
      


        Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
 μόνιμοι και συμβασιούχοι, 

      Το ΠΑΜΕ σας ενημερώνει για μια εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση της ΠΟΕ–ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) που αφορά όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
      Η πλειοψηφία της ΠΟΕ–ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) έσυρε στα δικαστήρια το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης. Και αυτό γιατί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφάσισε «να ψηφίσουν για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και για αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία όλοι οι εργαζόμενοι, μέλη του Σωματείου, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δηλαδή και οι συμβασιούχοι». Σε σύνολο 285 μόνο 15 ψήφισαν κατά της απόφασης.
      Η διοίκηση της ΠΟΕ–ΟΤΑ ζήτησε από το δικαστήριο «να ακυρωθεί και να εξαφανιστεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου …», διότι η απόφασή της«… θεωρεί τον παρέχοντα τις υπηρεσίες με σύμβαση έργου, τον συμβασιούχο ως εργαζόμενο» (!!!).
      Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πρόκειται για απόφαση θετική. Πρόκειται για ΝΙΚΗ όλων των εργαζομένων!
     Καλούμε τώρα όλα τα Σωματεία με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να γράψουν όλους τους συμβασιούχους ως ισότιμα μέλη! Συνάδελφοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι μαζί να αποτρέψουμε στην πράξη την επαίσχυντη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) να αποκλείσει τους συμβασιούχους, αξιοποιώντας και τη δικαστική απόφαση.
     

       Μόνιμοι και συμβασιούχοι μια φωνή – μια γροθιά! 
                            Όλοι μαζί!
      

    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
      Τη στιγμή που χτυπιέται αλύπητα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που δεν πρέπει να είναι έξω από το Σωματείο κανένας εργαζόμενος, ώστε να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης, αντίστασης και αντεπίθεσης των εργαζομένων, η ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ–ΟΤΑ πετάει έξω από τα Σωματεία τους εργαζόμενους συμβασιούχους. Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους και αδύναμους μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα.
      Χρόνια τώρα η ΠΑΣΚΕ, μαζί με τη ΔΑΚΕ, παίζουν αυτό το ρόλο, ρίχνουν το δηλητήριο του διχασμού, διασπούν και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε «υπόγεια» και «ρετιρέ». Θεωρούν τους συμβασιούχους παρακατιανούς, εργαζόμενους β’ κατηγορίας. Τους αρνούνται το δικαίωμα να είναι μέλη της Ομοσπονδίας, με δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Διαγράφουν Σωματεία που στη δύναμή τους έχουν ως ισότιμα μέλη τους συμβασιούχους.
      Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δηλώνουν, ότι θα συστήσουν ξεχωριστή Ομοσπονδία, αφού η ΠΟΕ–ΟΤΑ δεν τους γράφει στη δύναμή της, δεν τους δέχεται ως ισότιμα μέλη. Βλέπεις όσοι είναι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν είναι …εργαζόμενοι, αφού όλοι τους είναι …συμβασιούχοι!!!
      Είναι φανερό ότι είναι εγκληματικές οι ευθύνες των ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ για την πολυδιάσπαση και τον πολυκερματισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ήδη στον κλάδο υπάρχουν 3 Ομοσπονδίες (ΠΟΕ–ΟΤΑ, ΠΟΠ–ΟΤΑ, ΔΕΥΑ) και εξωθούν τους εργαζόμενους και για…άλλη Ομοσπονδία!
      Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν και είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ο «δικαστικός της αγώνας» για τη μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.
      Απευθύνουμε το ερώτημα: Σε λίγο, όπως πάνε τα πράγματα, σχεδιάζουν να μην υπάρχουν μόνιμοι εργαζόμενοι. Η συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι συμβασιούχοι. Τι θα κάνει η πλειοψηφική ηγεσία της ΠΟΕ–ΟΤΑ, δεν θα τους γράφει ως ισότιμα μέλη στα Συνδικάτα; Δεν θα γράψει τους 60.000 που εξαγγέλλουν ότι θα προσληφθούν μέσω ΜΚΟ στην Τοπική Διοίκηση; Ακόμα και τώρα που υπάρχει δικαστική απόφαση;
      Καμία αυταπάτη! Τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι επικίνδυνες για το κίνημα και τους εργαζόμενους, είναι «εσωτερικός εχθρός» στους κόλπους του κινήματος.
    

         Αξιοποίησε τις αρχαιρεσίες για το Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
        Άλλαξε τους συσχετισμούς. Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
        Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί αν γίνει το αντίπαλο δέος.
       Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΜΕ, τόσο πιο στέρεα είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων, η ταξική ενότητα.

                      Ψήφισε ΔΑΣ-ΟΤΑ

    Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου