Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ισολογισμός-απολογισμός του Δήμου Μεσολογγίου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου την 28η Νοεμβρίου 2011 συζητήθηκαν οι ισολογισμοί και απολογισμοί των πρώην δήμων Αιτωλικού, Οινιαδών και Ι.Π.Μεσολογγίου του έτους 2010.
Θα περίμενε κανείς με βάση τις προεκλογικές διακηρύξεις- δεσμεύσεις τόσο της δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και των άλλων δημοτικών παρατάξεων να γίνει μια διεξοδική συζήτηση- διερεύνηση των ισολογισμών -απολογισμών για να καταφανούν όλες οι αιτίες και οι λόγοι που έχουν φέρει το δήμο σε αυτή την οικονομική κατάσταση, να αποδοθούν οι όποιες πολιτικές ευθύνες και κυρίως να γίνει έλεγχος για να μην επιτραπεί επανάληψη του ίδιου φαινομένου. Μάταια όμως.
Καταγγέλλουμε την δημοτική πλειοψηφία που ουδέποτε μας ειδοποίησε πότε θα γίνει η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής (και σε καμία συνεδρίαση της δεν μας καλεί ) όπως είναι υποχρεωμένη να πράξει για να μπορέσουμε να έχουμε και εμείς ως παράταξη εικόνα για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε καλύτερα. Καταγγέλλουμε επίσης και τις παρατάξεις των κ. κ. Πρεβεζιάνου , Αναγνωστόπουλου που παρότι συμμετείχαν στην οικονομική επιτροπή(εκπροσωπώντας τη μειοψηφία κατά την “καλλικράτεια” λογική) και καλέστηκαν κατά τη συνεδρίαση να μας παρουσιάσουν τη δική τους θέση που απορρέει από τα συμπεράσματα που αποκόμισαν από την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων κώφευσαν.(Η παράταξη του κ. Μουρκούση απουσίαζε από την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής).
Καταγγέλλουμε επίσης και την όλη διαδικασία συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο όπου ομολογήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι είναι μια τυπική διαδικασία και μάλιστα στη δική μας επιμονή για συζήτηση ουσίας μας λοιδόρησε καλώντας μας να “ξεκολλήσουμε”.
Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. 

Σε ότι αφορά τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρούμε ότι η διαχείριση δημόσιου χρήματος πρέπει να είναι διάφανη και οι ίδιοι οι διαχειριστές πρέπει να αποζητούν τον έλεγχο και αν δεν το κάνουν πρέπει να υποχρεώνονται. Εμείς ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από αυτή την υποχρέωση μας για έλεγχο. Επί της ουσίας οι ορκωτοί λογιστές εμφάνισαν αρκετά “ανοιχτά” θέματα αλλά επειδή δεν τα συγκρατήσαμε ακριβώς(δεν μας δόθηκαν όλα τα στοιχεία) και για να είμαστε ακριβείς, όταν θα τυπωθούν τα πρακτικά θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου