Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει το χτύπημα ενάντια στο ΠΑΜΕ και τους συνταξιούχους


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 2641022325 fax: 26410 46515
                                               
                                                                     Αγρίνιο 11 /1/2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ και το χτύπημα ενάντια στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και των συνταξιούχων, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα, που διαμαρτύρονταν για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Η επέμβαση αυτή των ΜΑΤ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, δείχνει γι’ άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο και την απόφασή της να περάσει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας και εντείνοντας τα μέτρα  των προηγούμενων κυβερνήσεων με βάση τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ., για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων και της αύξησης της κερδοφορίας τους.
Με ψέματα, προκλήσεις και καταστολή επιχειρεί να εφαρμόσει κατά γράμμα τα μέτρα όλων των «μνημονίων» που η ίδια διακήρυττε ότι θα τα «καταργούσε με ένα νόμο», όμως με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό τινάζει στον αέρα την κοινωνική ασφάλιση συνολικά, ενώ από την άλλη υπόσχεται νέες εισφοροαπαλλαγές και κίνητρα στη μεγαλοεργοδοσία .
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα σωματεία, να καταδικάσουν την επέμβαση των ΜΑΤ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, παίρνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, για να μην περάσουν  η πολιτική και μέτρα που οδηγούν στη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει  στην κοινωνική ασφάλιση. Ένα δρόμο έχουμε, αυτόν της ταξικής πάλης και του αγώνα.

ΤΟ Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Στους δρόμους με αγώνα μαχητικό θα πάρουν τις απαντήσεις τα ψευτοαριστερά δεκανίκια του συστήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή