Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΡΙΝΙΟ: Να αποσυρθούν τώρα ο νόμος- λαιμητόμος και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης


Από την κινητοποίηση
    
    Μαχητικό συλλαλητήριο απάντηση σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ. – ΚΕΦΑΛΑΙΟ πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Αγρινίου έπειτα από το κάλεσμα της γραμματείας Αιτ/νίας του ΠΑΜΕ. 
    Στην συγκέντρωση κατέθεσαν ψηφίσματα στήριξης και συμμετοχής: το σωματείο εργαζομένων εφοριακών στη Δ.Ο.Υ. Ν.Αιτ/νίας και το Δ.Σ. του περιφερειακού τμήματος Νομού Αιτ/νίας, του πανελληνίου συλλόγου Διπλωματούχων μηχανικών. 
     Από τη συγκέντρωση εκφράστηκε αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσμα για τη μαζικοποίηση των μπλόκων. 

                
  
      Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:
    «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι από τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις μαζί με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το 8ωρο, όπου και τα σωματεία μας έχουν πρωτοστατήσει στη κατάκτησή τους.
  • Το ασφαλιστικό σύστημα δεν αφορά μόνο τις συντάξεις που θα πάρουμε μετά από πολλά χρόνια εργασίας αλλά περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου! 
  • Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. 
  • Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. 
  • Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. 
  • Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων». 
Να μην φτάσει καν στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα
    

      «Υπάρχει διέξοδος!
      Να βαδίσουμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης, μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία, δηλαδή τη συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους.
    Αυτός είναι ο δρόμος για να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη, που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου